Stabil seger när damerna slog Dalen på bortaplan

11 november 2017 20:30

Pixbo Wallenstams damer åkte under lördagen till Umeå för bortamatch mot Dalen i Umeå Energi Arena.

Pixbo Wallenstam tog kommandot direkt och släppte aldrig greppet. Matchen slutade med Pixboseger 7-2.

Lagkapten Ida Sundberg gav Pixbo Wallenstam ledningen i power play efter fem minuters spel. En ledning som höll i sig till slutet av perioden då hemmalaget kvitterade. Det var dock Pixbo Wallenstam som fick sista ordet i perioden - två snabba mål kom strax före paus fram till 3-1 genom Isabell Krantz och Lisa Andebratt.

I mittperioden utökade bortalaget ledningen ytterligare under de första tio minuterna då Alicia Fylke och Linda Andersson nätade. Dalens straffmål fram till 2-5 i mitten av perioden blev det sista i period två.

Alicia Fylke och Eliška Kruonová gjorde sedan två snabba mål i början av den tredje perioden. 2-7 blev också slutresultatet vilket innebär tre nya sköna Pixbopoäng i tabellen.

Alicia Fylke (2+1) och Isabell Krantz (1+2) blev poängbäst för Pixbo Wallenstam.