Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Ung talang förlänger i tre år med Pixbo Wallenstam

11 juli 2017 11:30
Silly Season dam

Linnéa Wilhelmsson, född 1999, debuterade i SSL säsongen 2016-2017. Hon förlänger nu med Pixbo Wallenstam i ytterligare tre år.

Linnéa kom till Pixbo Wallenstam IBF förra säsongen från Lindome IBK, som är hennes moderförening.


Redan i början av hösten 2016 lyftes Linnéa Wilhelmsson upp till SSL-laget och spelade 18 matcher i grundserien och samtliga slutspelsmatcher.

Per Tjusberg har följt Linnéa ett par år och är imponerad över hennes utveckling.

– Jag har tränat Linnea på NIU och vet precis vilken talang hon är. Redan nu är hon en komplett back med spetsegenskaper i både offensiv och defensiv. Efter hennes raketresa under förra säsongen, från nykomling i Allsvenskan till startspelare i SSL, blir det spännande att se vad som är nästa steg i utvecklingen.

Linnéa Wilhelmsson om sin första SSL säsong och varför hon vill fortsätta i Pixbo Wallenstam.

– Det har varit väldigt kul och lärorikt. I början var det lite nervöst och det är såklart stora skillnader, bland annat tempot, men tycker att jag kom in i det ganska snabbt. Jag trivs jättebra i laget med både spelare och ledare och det finns väldigt bra förutsättningar som kan hjälpa mig i min fortsatta utveckling.

Linnéa vill fortsätta utvecklas och bli en mer rutinerad SSL-spelare och bidra mer i det offensiva spelet. Hennes förväntningar på laget är att alla fortsätter med sitt hårda slit så att Pixbo Wallenstam kan slåss om guldet.

– Innan Linnéa kom till Pixbo Wallenstam har vi följt henne under flera år och sett hur hon stadigt utvecklats på alla plan i Lindome IBK, säger damlagets sportchef Kalevi Pessi.

Linnéa utsågs till 2014 års Star Camp stipendiat och fick redan då känna på hur det är att träna och spela med SSL- laget. Nu har hon tagit en ordinarie plats i samma SSL-lag.

Foto: Christoffer Axelsson (fri att använda med angivande av fotograf)