06 Apr 1 match

Stabil hemmaseger när herrarna besegrade Linköping

20 januari 2018 18:20
SSL HERR

Ny SSL-omgång för Pixboherrarna när Linköping gästade Wallenstamhallen under lördagen. Pixbo Wallenstam tog tag i matchen från början och släppte aldrig kommandot, Eliassons mannar revanscherade sig från senast och kunde vinna med 9-4.

Pixbo Wallenstam - Linköping 9-4 (3-0, 4-3, 2-1)

Mål Pixbo: Max Wahlgren 3, Martin Östholm, Linus Henriksson 3, Adam Persson, William Lindh.

Mål Linköping: Martin Karlsson 2, Gustav Fritzell 2.

Det var full fart från start från Pixbo Wallenstams sida och gästerna hade problem att hänga med. Pixbo styrde det mesta av spelet, hade mest boll och kom till flest klara målchanser.

Max Wahlgren gav hemmalaget ledningen efter två minuter. Marin Östholm utökade till 2-0 fyra minuter senare. Linus Henriksson såg sedan till att hemmaledningen var tre mål i paus efter ett sent mål i perioden.

Den andra perioden blev mer svängig och betydligt mer målrik. Men det var hela tiden Pixbo Wallenstam som var i förarsätet och styrde händelserna. Framför allt offensivt där det sprudlade när hemmalaget gick ifrån till en 7-3 ledning.

Den ledningen hade hemmalaget bestämt sig för att inte släppa. Gästande Linköping försökte men hade inte kraften och kunnandet denna afton för att komma in i matchen igen. Till slut kunde Pixbo Wallenstam spela av matchen och ta alla tre poäng med segersiffrorna 9-4.

Linus Henriksson blev poängbäst hos rävarna med tre mål och tre assist. Noterbart från matchen också att Filip Vom Hofe gjorde sin första match i SSL som back up bakom Jon Hedlund. Han är född 1999 och spelar annars i Pixbo Wallenstams division 1-lag.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Helsingborg borta i Idrottens hus nästa lördag kl. 15.00.