Lördag
28 Okt 1 match
Söndag
29 Okt 1 match
Lördag
11 Nov 2 matcher
Onsdag
15 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Torsdag
23 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Onsdag
29 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Torsdag
14 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Onsdag
17 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher

De reste från andra sidan jorden till innebandyns vagga i Mölnlycke

18 juli 2017 19:33
Star Camp 2017

Tidigt på våren 2017 blev Pixbo Wallenstam kontaktad av en representant för det kinesiska landslaget som sökte efter ett passande innebandyläger där man ville lära sig grunderna i innebandy.

Valet föll, i konkurrens med andra svenska och finska läger, på Star Camp som i år gick av stapeln för artonde året i rad.


Söndagen den 9 juli körde bussen med de kinesiska gästerna upp till Wallenstamhallens entré. Efter nästan ett dygn på resa var det ändå pigga fötter som förväntansfullt trampade in i Pixbo Wallenstams hemmahall.

Spelartruppen bestod av trettio spelare med en snittålder på fjorton år. De utgör det förberedande lag som ska bli Kinas U19-landslag. Tillsammans med ledare, tolkar och andra representanter tillbringade de tio dagar i Mölnlycke för att lära sig grunderna i innebandy som nu håller på att bli en succé i hemlandet Kina.

Engagemanget från Pixbo Wallenstams ledare för att stötta var mycket stort. Redan efter ett par dagar i träningshallen märktes stora framsteg i gästernas innebandykunskaper. Allt från kroppskontroll i närkamper till backhandskott fanns på schemat.

Varje dag fanns även ett extra träningspass inlagt för gästerna. Där fokuserades på grundläggande innebandykunskaper och här slipades det på detaljerna hos både utespelare och målvakter. Schemat anpassades för att maximera upplevelsen och tiden på planen med boll för de kinesiska spelarna.

Utöver Star Camps ordinarie lägerdagar från söndag till fredag lades det till fyra extra dagar där fokus såklart låg på innebandy från morgon till kväll.

En uppgift som den kinesiska ledningen hade med sig hemifrån var att hitta ett sätt att mäta sitt nuläge på - hur bra är dessa spelare redan idag. Detta skulle sedan rapporteras hem till den kinesiska regeringen.

På torsdagen, Star Camps näst sista dag, spelade det kinesiska laget en match på 2 x 20 minuter mot Pixbo Wallenstams F05 och P05. Matchen inleddes med att hemmalaget fick mottaga den officiella kinesiska landslagsvimpeln. Dessutom fick alla Pixbospelare varsin personlig souvenir. Den kinesiska delegationen i sin tur fick med sig rödvita souvenirer att pryda sina hem och hallar i Kina med.

Hur gick det då i matcherna:

Pixbo Wallenstam F05 – Kina: 9-2 Pixbo Wallenstam P05/P06 – Kina: 8-4

De fyra extra dagarnas innebandy blev än mer intensiva än den ordinarie Star Camp-veckan. De Pixbotränare som fanns med på och utanför planen hade fullt upp med att tillfredsställa de kinesiska spelarnas omättliga aptit på innebandy.

Utöver det kinesiska U19-landslaget anslöt även dessa dagar fyra innebandyspelare från Kinas 'Special olympics team' där en av dem är regerande olympisk mästare i skidåkning. Två av de övriga var coacher. Tillsammans med coacherna bildades en egen träningsgrupp och tillsammans blev det flera härliga dagar tillsmmans med mycket skratt och innebandyprat.

På lördagen bjöds det upp till landskap i Wallenstamhallen. Somalias innebandylandslag, med bas i Göteborg, mötte Kinas lag och det blev en kamp över 3 x 20 minuter som slutade med somalisk seger.

Lagen syntes njuta av den roliga och spännande landskampen. Ur ett innebandyperspektiv finns det mycket bra att bygga på i dessa länder och det är roligt att denna landskamp med två unga innebandynationer spelades just i Pixbo Wallenstams hemmahall i Mölnlycke.

Tisdagen den 18 juli tog Pixbo Wallenstams ledare farväl av den kinesiska delegationen och hälsade samtidigt alla nyblivna innebandyvänner välkomna tillbaka till Star Camp 2018. Med sig på resan hem fick de inramade diplom som minne från dagarna i Mölnlycke.

歡迎回到Mölnlycke和Pixbo Wallenstam 2018我們的新中國朋友