Endre
END

Nytt suddendrama för damerna

12 april 2022 22:30

SM-semifinal 3:5 mellan Pixbo Wallenstam och Endre avgjordes under tisdagen. Precis som senast fick det avgöras i sudden men till skillnad från i söndags var det nu rävarna som var starkare och avgjorde. Därmed har man kommandot med 2-1 i matchserien.

Semifinal två och tre blev två lika historier. Pixbo Wallenstam i ledning som Endre åt upp. Skillnaden var att Endre avgjorde i sudden death i match två, nu var det Pixbo Wallenstams tur.

Eliška Krupnová gav rävarna ledningen efter sex minuter. Emma Stenberg (som signade nytt kontrakt före matchen) satte sedan 2-0.

Denisa Ratajová inledde mittperioden genom att sätta trean. Pixbo Wallenstam missade sedan ett power play men Krupnová blev tvåmålsskytt strax efter med ett 4-0 mål. Endre bytte målvakt och fick en snabb replik fram till 4-1. Det stod sig perioden ut.

Endre började sista perioden bäst med två snabba reduceringar. Med fyra och en halv minut kvar kom även kvitteringen fram till 4-4. Ett resultat som stod sig ordnarie matchtid ut och därmed väntade en ny sudden death

"Vi bjuder in dem precis som senast och de tar vara på lägena. Vi måste gå mer på kropp och inte veva så mycket efter boll", säger Klara Loneberg.

Precis som i söndags var det hemmalaget som avgjorde. Klara Loneberg satte avgörandet för Pixbo Wallenstam efter drygt två minuters spel.

"Vi var fega i förlängningen sist, nu sa vi att vi skulle vara modigare. Cajsa lägger en diagonalare till mig som jag rakar in, som tur är hinner jag inte tänka så mycket, då hade jag nog missat", säger Klara Loneberg.

På fredag finns chansen för Pixbo Wallenstams damer att ta sig till sin andra raka SM-final.

"Vi ska korrigera vissa saker och ta vara på läget att kunna gå till SM-final. Det blir ytterligare en bra match inför mycket publik", säger Klara Loneberg.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Eliška Krupnova 2+0, Klara Loneberg 1+1 och Flurina Marti 0+2 Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Flurina Marti