27 Apr 2 matcher

Finalförlust för herrarna i Czech Open 2017

13 augusti 2017 17:15
Czech Open Prag

Precis som damerna var Pixbo Wallenstams herrar i Prag för spel i Czech Open i veckan. Efter att ha missat final 2016 var Pixbo Wallenstams herrar i år tillbaka som finallag.

Efter lite blandat spel i gruppen och mellanronden tog man sig till final mot Falun.

GRUPPSPEL

Pixbo Wallenstam - HuFa Panthers Otrokovice (CZE) 4-0

Skön turneringsinledning trots lite seg inledning (0-0 efter första perioden). Nyförvärvet från Carlshamn, Andreas Hörberg, visade framfötterna med 1+1 poäng.

Pixbo Wallenstam - Tatran Střešovice (CZE) 3-1

Max Wahlgren gjorde två mål och fixade andra raka segern.

SV Wiler-Ersigen (SUI) 4-7

Schweizarna kopplade greppet redan i första perioden med 3-1. Förlusten i sista gruppspelsmatchen gjorde att man kom tvåa i gruppen. I denna match var det Martin Östholms tur att bli dubbel målskytt.

MELLANROND (1/8-grupp)

Pixbo Wallenstam - EräViikingit (FIN) 0-2

Pixboförlust och en nolla i målprotokollet denna match.

Pixbo Wallenstam - Itelligence Bulldogs Brno (CZE) 6-1

3-0 i första perioden grundlade denna seger vilken blev en skön avslutning på dag två. Martin Östholm och Tim Wiklund visade vägen med 2+1 poäng vardera. Resultatet gjorde att man slutade trea i mellanronden.

SLUTSPEL

Kvartsfinal

Pixbo Wallenstam - FbŠ Bohemians (CZE) 7-1

Pixbotryck direkt med 4-1 efter första perioden. Max Wahlgren poängbäst med 2+1 poäng.

Semifinal

Pixbo Wallenstam - Fat Pipe Florbal Chodov (CZE) 3-1

2-0 i första perioden grundlade denna seger.

Final

Pixbo Wallenstam - IBF Falun 5-8

Pixbo fick tyvärr snabbt 0-1 i baken men lyckades jobba sig in i matchen. I mitten på andra ryckte Falun men rävarna jobbade sig återigen tillbaka. När Falun gjorde ryck två i mitten på tredje perioden fick man se sig besegrade. Efter matchen fick Jon Hedlund pris som turneringens bästa målvakt.