Herrarna vann hemmapremiären mot Mullsjö

27 september 2017 22:00

På onsdagskvällen spelade herrarna premiär på hemmaplan när Mullsjö gästade Wallenstamhallen.

Publiken bjöds på en tight och tuff premiär där lagen följdes åt i sextio minuter. Matchen fick avgöras i förlängningen, väl där drog Pixbo Wallenstam det längsta strået och kunde knipa extrapoängen. Pixbo - Mullsjö 5-4 SD.

Mullsjö tog ledningen efter sju minuter, det blev också periodens enda mål.

− Jon räddade oss där. Vi slarvar lite och har inte riktigt kvalitet på det vi gör, säger Max Wahlgren.

Hemmalaget inledde mittperioden bäst och kvitterade efter dryga tre minuter i power play genom Martin Östholm. Mullsjö utnyttjade strax därefter övertaget i samma spelform och gick fram till 1-2 innan Martin Östholm gjorde sitt och Pixbo Wallenstams andra mål för dagen i slutet av perioden.

− Nu blev det bättre och vi blev lite rejälare. Mullsjö krigar och det är två bra målvakter, säger Max Wahlgren.

Daniel Calebsson gav hemmalaget ledningen fram till 3-2 sju minuter in i tredje perioden. En snabb Mullsjöreplik kom men i power play gjorde Max Wahlgren 4-3. Även denna gång svarade bortalaget och matchen fick avgöras i sudden detah.

Nytt för i år är att sudden spelas fyra mot fyra. Efter halva förlängningen kunde Martin Östholm avgöra tillställningen fram till 5-4 och samtidigt fullborda sitt hattrick.

− Vi hittade varandra bra idag, jag Calebsson och Östholm och fick ett bra stäm. Lite surt att matchen gick till sudden. Man vill ju vinna under ordinarie tid, säger Max Wahlgren som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget efter 1+2.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Växjö borta på söndag 1 oktober i Fortnox Arena, matchstart 16.30.

− Vi ska fortsätta att kriga i försvaret men sätta något mer avslut, säger Max Wahlgren.