27 Apr 2 matcher

Wahlgrens hattrick bäddade för Pixboseger

23 november 2017 22:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar åkte under torsdagen till Solnahallen för bortamatch mot AIK. Hemmalaget fick den bästa starten men gästande Pixbo jobbade sig successivt in i matchen och kunde till slut vinna med två bollar, 6-4.

AIK tog ledningen efter nio minuter och utökade målproduktionen två gånger om innan Jens Milesson reducerade till 1-3 före pausvilan.

Anton Eriksson gjorde sedan 2-3 i inledningen av mlttperioden. Minuterna senare kom även kvitteringen då Max Wahlgren hittade rätt. Linus Henriksson kunde sedan ge bortalaget ledningen för första gången i matchen, målet kom direkt efter att Pixbo klarat ett box play. Skönt för Henriksson då det var hans första match efter avstängningen och hans första mål för säsongen. Wahlgren satte sedan en straff fram till Pixboledninhg 5-3, även detta mål kom efter spel i box play.

Wahlgren fullbordade sitt hattrick två minuter in i den tredje perioden innan AIK reducerade i power play med nio minuter kvar att spela. Det blev matchens sista mål trots att AIK tryckte på för ytterligare reduceringar i slutet.

I dagens match gjorde de tjeckiska spelarna Ondřej Nĕmeček och Marek Beneš som är på besök sina första SSL-matcher. Pixbo.se skrev om dem tidigare i veckan: pixbo.se/artikel/kpecaja98-3e3dd/pixbo-wallenstam-far-besok-av-tva-tjeckiska-herrtalanger

På söndag väntar ännu en bortamatch för Pixbo Wallenstams herrar. Då åker man till Umeå och möter Team Thorengruppen, kl. 17.00 i Umeå Energi Arena.