Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Pressmeddelande: Samarbete mellan Pixbo Wallenstam och Tatran Střešovice

17 november 2017 15:00
KLUBBEN

Under Czech Open 2017 träffades Pixbo Wallenstam och Tatran Střešovice för att börja planera detaljer för ett samarbete klubbarna emellan.

Tatran Střešovice har under flera år skickat spelare till Pixbo Wallenstam för att vidareutveckla deras innebandykunskaper.


Även Tatrans Střešovice tränare besöker Mölnlycke frekvent för att lära sig mer om europeisk toppinnebandy och hur svenska tränare jobbar med sina spelare. Nu skrivs ett avtal som ger spelarna möjligheter att gå mellan klubbarna.

Tatran Střešovice ger Pixbo Wallenstams spelare, oavsett nivå, den unika möjligheten att flytta till Prag och spela innebandy i ett år eller mer. Tatran Střešovice kommer att hjälpa spelarna med ansökningar till skola, arbete och bostad och Pixbo Wallenstam gördetsamma i motsatt riktning.

Klubbarna kommer också löpande att hjälpa varandra att utbilda tränare och att utbyta erfarenheter om hur man driver en innebandyklubb på elitnivå.

Fredrik Edendahl, klubbdirektör Pixbo Wallenstam:

– Tillsammans med Tatran Střešovice kan vi använda innebandyn för att ge våra spelare nya möjligheter att utforska ett annat land, en ny kultur och innebandyspel i en annan liga. Tatran Střešovice hjälper spelarna som vill testa detta med en plats att bo samt arbete eller utbildning så att Pixbos spelare kan få den bästa totalupplevelsen som möjligt med både innebandyn och allt runtomkring. Jag ser fram emot att få erbjuda detta till våra spelare, det kommer att bli en fantastisk erfarenhet att ha med sig resten av livet, säger Fredrik Edendahl, Klubbdirektör Pixbo Wallenstam.

Jiří Jakoubek, sportchef, Tatran Střešovice Innebandyklubb:

– Tack vare samarbetet med Pixbo Wallenstam kan vi erbjuda våra bästa spelare möjligheten att spela i den bästa ligan de kommande åren. Att göra det är det bästa sättet för dem att bli bättre och vi hoppas att spelarna sedan kommer att kunna dela sina erfarenheter både i klubb- och landslag. Talangfulla spelare kommer att kunna spendera veckor och ofta längre perioder i Pixbo Wallenstam. Våra tränare försöker få med sig delar av atmosfären hem från den svenska storklubben genom att samarbeta tätt under vistelserna med Pixbo Wallenstams tränare och ledare för att utveckla sina kunskaper. Tack vare inplanerade vänskapsmatcher inför de internationella turneringarna kommer vi också att stärka den gemensamma medvetenheten hos våra spelare om samarbetet och dess innebörd och knyta vänskapsband mellan spelare och ledare i föreningarna. Om vi sen skulle få begåvade svenska juniorer att studera och spela innebandy i Prag skulle det vara en bra bonus för samarbetet.