Lördag
11 Nov 2 matcher
Onsdag
15 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Torsdag
23 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Onsdag
29 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Torsdag
14 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Onsdag
17 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher
Fredag
09 Feb 1 match

Ny blogg med Adam Andersson om Pixbo Wallenstams elitlag i Härryda-Posten

16 augusti 2017 11:51
Ny blogg

I augusti har Härryda-Posten och journalisten Adam Andersson startat en blogg på Härryda-Postens hemsida om Pixbo Wallenstams SSL-lag.

Pixbo.se har träffat Adam för en liten pratstund.


Hallå där Adam, varför har du börjat blogga om Pixbo Wallenstam Innebandy?

– Tjenare! Tidigare i sommar fick jag den stora äran att kliva in som ny sportjournalist på Härryda-Posten. Hittills har det inte varit några som helst bekymmer för mig att fylla sportsidorna i tidningen då det finns ett stort antal duktiga lag och individuella idrottare från kommunen. Trots allt är det ju Pixbo Wallenstam som är den stora elitklubben och jag kände ganska snabbt att jag ville lägga lite extra krut av min bevakning på de båda SSL-lagen. Eftersom utrymmet i papperstidningen inte är oändligt så valde jag att starta någonting på vår hemsida. En blogg är egentligen det perfekta formatet då det inte finns några direkta riktlinjer för vad man ska göra och inte ska göra. Det kommer med andra ord finnas utrymme för det mesta. Jag tänker nyhetstexter, matchanalyser, spelarintervjuer med alla tänkbara vinklar och förhoppningsvis ett par inlägg som riskerar att få en nörd-stämpel också.

Vem är du själv då?

– Jag heter Adam Andersson, jag är 25 år gammal och kommer ursprungligen från Boden. Jag började frilansa som journalist i 15-årsåldern och har i någon utsträckning jobbat inom yrket sedan dess. I huvudsak har det handlat om sport och det är också där jag trivs som allra bäst. Min egen idrottskarriär är väl ingen solskenshistoria direkt, men det finns säkert värre exempel också. Jag höll som de flesta på med alla möjliga idrotter när jag var yngre. Min innebandykarriär tog slut ganska tidigt till förmån för min hockeykarriär som visserligen höll på ett par år till, men aldrig kom längre än någon enstaka match i division 1. Bäst har det faktiskt gått i den mest udda sporten av alla jag tagit mig för. Mer eller mindre hela min familj har spelat bowling på ganska hög nivå, så det har blivit att jag halkat in i det träsket jag också. För ganska exakt ett år sedan blev jag värvad av en klubb i Partille och flyttade ned i samma veva. Så just nu spelar jag bowling på elitnivå, jobbar som tidigare nämnt på Härryda-Posten och viktigast av allt, jag driver Pixbobloggen.

Vad är planen för bloggen framöver?

– Den är att bjuda alla innebandy-fans i allmänhet och Pixbo-fans i synnerhet på det där lilla extra som man inte får läsa i tidningen. Jag är inte rädd för att lägga ned hårt arbete och jag både hoppas och tror att det här kommer bli riktigt bra. Jag har aldrig bloggat om just innebandy tidigare även om jag alltid varit intresserad, så förhoppningsvis kommer kvalitén att bli bättre och bättre med tiden. På lång sikt skulle jag lite ödmjukt säga att jag siktar på att driva Sveriges bästa innebandyblogg.

Bloggen hittar du här:

http://www.harrydaposten.se/kategori/sport/pixbobloggen/

Foto: Härryda-Posten