Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Två hattrick bäddade för herrseger

4 januari 2018 22:54
SSL HERR

Under torsdagen spelade Pixbo Wallenstams herrar årets första match 2018, Helsingborg gästade Partille Arena i samband med Gothia Innebandy Cup. Det blev en riktig målfest som slutade med hemmaseger 10-4.


Helsingborg hängde med rävarna i fyrtio minuter innan rycket kom i den sista perioden. Det bäddade för en klar Pixboseger, till slut med sex måls marginal.

Max Wahlgren fortsätter att hitta nätet och gav Pixbo Wallenstam ledningen i matchminut två. Målet betydde 1-0 för Pixbo, men ledningen blev kortvarig.

Jonathan Nilsson kvitterade snabbt för Helsingborg i en matchupptakt som blev mycket målrik. Två snabba fullträffar av först Martin Östholm och sedan Wahlgren tog Pixbo upp i ett nytt övertag, men lika kvickt fullbordade Nilsson sitt hattrick och Helsingborg hade ujämnat. Östholm satte till sist punkt för den första perioden med sitt 4-3 och i andra skulle målskyttet lugna ner sig.

De inledande minuterna blev visserligen fartfyllda, men efter kvittering av Daniel Sebek och ett 5-4-mål från Wahlgren höll sig siffrorna intakta. Det dröjde till periodens näst sista minut innan Linus Henriksson utökade Pixboledningen med sitt 6-4, något som visade sig bli psykologiskt viktigt. För i den tredje perioden var det "Rävarna" som sköljde över Helsingborg med fyra raka mål och slutligen vann med 10-4. Fyra av målen noterades Martin Östholm för, inför ögonen på 2168 åskådare i Partille Arena.

Martin Östholm, 4+1, och Max Wahlgren, 3+2, blev poängbäst i hemmalaget.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Höllviken borta på söndag kl. 16.00 i Halörhallen.