Endre
END

Utjämnat i damernas SM-semifinalserie

10 april 2022 18:00

Pixbo Wallenstams damer gästade Gotland under söndagen för bortamatch mot Endre. Matchen gick till förlängning efter 4-4 vid full tid. Här drog hemmalaget det längsta strået och fick in avgörandet efter knappt fem minuter spel i förlängningen.

Det finns en chans till snabb revasch för Pixbo Wallenstams damer, ny match redan på tisdag den 12 april. Kom till Wallenstam Arena då. Matchstart kl. 19.15.

...

Suddendrama fällde damerna i rond två

Pixbo Wallenstams damer åkte under lördagen till Gotland för semifinal 2:5 mot Endre, en match som spelades under söndagen. Det blev en svängig historia som avgjordes i sudden death där hemmalaget var starkare.

Pixbo Wallenstam hade greppet i stort sett hela matchen i ICA Maxi Arena men Endre kämpade sig ikapp och förbi och kunde vinna semifinal 2.5.

Pixbo Wallenstam tog ledningen efter en frislagsvariant efter 17 minuter. Endre replikerade omgående och 1-1 var också reusultatet efter period ett.

Klara Loneberg satte sedan 1-2. Man ändrade om lite tillfälligt i formationerna och fick utdelning direkt när man satte 1-3 vilket var resultatet efter två perioder.

Tredje perioden började bra och man löste ett box play och gjorde 1-4 strax efter det då Eliška Krupnoá nätade. Endre var tvunga att trycka mer och mer framåt vilket gav resultat. En reducering fram till 2-4 kom rätt omgående och minuterna senare en till. Trycket fortsatte och med fyra minuter kvar att spela satt även kvitteringen 4-4. Båda lagen hade chanser att avgöra innan full tid men matchen gick till sudden death.

Även där var det chanser åt båda hållen men till slut var det Endre som satte det avgörande målet och därmed man vann matchen och kvitterade till 1-1 i matchserien.

"En match som blir en berg-och-dalbana. Första perioden är slarvig från vår sida tycker jag. Andra perioden tar vi över mer och mer och leder välförtjänt. I tredje startar vi på bästa sätt med att klara av ett numerärt underläge och därefter göra mål framåt. Under sista kvarten så gör vi för många misstag med boll och bjuder in Endre i matchen. I sudden har vi lägen framåt men tyvärr slutar det med förlust idag. Vi är redo för match tre hemma på tisdag", säger huvudtränare Jonas Gustafsson.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Emma Stenberg med 2+0 (mål + assist) och Klara Loneberg med 1+1.