Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Idag 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match
Hemma
Pixbo
PIX
Borta
Sirius
SIR

Straffdrama för herrarna när Sirius gästade Wallenstamhallen

3 januari 2019 22:00
SSL HERR

Pixbo Wallenstams herrar inledde 2019 med hemmamatch mot Sirius. Det blev en spännande kamp som avgjordes på straffar. Där drog gästerna längsta strået. Sirius tog kommandot från start i Wallenstamhallen men Pixbo Wallenstam jobbade sig successivt in i matchen. Det räckte nästan hela vägen. Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Falun hemma onsdagen den 9 januari klockan 18.30. Säkra din biljett till den matchen redan idag!


Resultat: Pixbo Wallenstam - Sirius 5-6 e. str (1-2, 1-1, 3-2, 0-0, 0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Gustav Fritzell 2, Charlie Sköld, Adam Persson, Martin Östholm

Mål Sirius: Johan Eriksson 2, Jakob Drews 2, Filip Eriksson, Erik Storgårds

...

Sirius fick den bästa starten på matchen med två snabba mål i matchminut fem och sex. Pixbo Wallenstam reducerade fyra minuter före paus genom Charlie Sköld. 1-2 var också resultatet efter den första perioden.

– Vi börjar matchen dåligt. Vi är slappa samtidigt som Sirius är offensivt bra, säger Daniel Calebsson.

Sirius utökade till 1-3 efter tretton minuters spel in i mittperioden. Pixbo Wallenstam reducerade på nytt när Adam Persson nätade.

– Vi får jaga men är målmässigt med hela tiden, säger Daniel Calebsson.

Gustav Fritzell kvitterade fram till 3-3 när halva tredje perioden var spelad. En snabb replik gjorde dock att gästerna åter var i förarsätet. Sista minuten i perioden blev minst sagt händelserik. När Pixbo Wallenstam tryckte på framåt satte Sirius 3-5. Rävarna gav sig inte utan gjorde två snabba mål genom Gustav Fritzell och Martin Östholm. Därmed tog man matchen till sudden death.

– Starkt av oss att sätta två mål efter deras 3-5 mål, säger Daniel Calebsson.

Efter en mållös sudden death var det straffar som avgjorde. Där satte Sirius sin första medan Pixbo Wallenstam missade. Därmed var det Uppsalalaget som knep extrapoängen.

– Vi har lägen att avgöra i sudden men det är bra av oss att få med oss en poäng i alla fall även om man alltid vill ha tre. Jag tycker att vi är värda det idag när vi kommer strakt på slutet mot ett Sirius som kommit gång på slutet och jagar slutspel, säger Daniel Calebsson.

Gustav Fritzell blev matchens lirare i hemmalaget efter två mål och en assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Falun hemma, onsdagen januari klockan 18.30. Säkra din biljett till den matchen redan idag på:

https://pixbo.ebiljett.nu/Home/tickets/115/False

– Chans till snabb revansch, vi brukar vara bättre mot lag som på pappret är bättre än oss. Kanske för att vi får lite hjälp med tempot istället för att motståndarna vill dra ner det, säger Daniel Calebsson.