22 Apr 1 match

Damerna föll borta mot IKSU

20 januari 2018 18:15
SSL DAM/HERR

Pixbo Wallenstams damer åkte under lördagen till Umeå för bortamatch i SSL mot IKSU. Matchslutet blev spännande och slutade med att alla tre poäng gick till hemmalaget.

Efter en jämn första period gjorde IKSU ett ryck i mittperioden. Pixbo Wallenstam jobbade sig tillbaka och gjorde matchen spännande mot slutet men förlorade ändå med två bollar. IKSU vann till slut med 8-6.

Hemmalaget tog ledningen efter drygt fem minuters spel. Kvitteringen kom halvminuten senare genom Linda Andersson. IKSU hade dock ledningen i paus efter ett sent mål i den första perioden.

I mittperioden gjorde IKSU ett ryck med tre raka mål och gick från 2-1 till 5-1.

Lisa Andebratt satte 5-2 sex minuter in i tredje perioden och gav bortalaget visst hopp. IKSU svarade innan Josefin Wålinder satte 6-3.

Matchen fick nytt liv på slutet när Ida Sundberg och Laura Manninen gjorde två mål fram till 6-5 med åtta minuter kvar att spela.

IKSU lade då in slutväxeln och svarade med två snabba mål. Josefin Wålinder fick sista ordet och fastställde slutresultatet till 8-6.

Eliška Krupnová blev poängbäst i Pixbo Wallenstam med tre assist.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Täby hemma i Wallenstamhallen nästa lördag kl. 13.30.