Onsdag
10 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Onsdag
17 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 2 matcher
Fredag
09 Feb 1 match
Söndag
11 Feb 2 matcher
Tisdag
13 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 2 matcher
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Onsdag
28 Feb 1 match
Lördag
03 Mar 1 match
Söndag
04 Mar 1 match
Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match

Pressmeddelande: Två nya tjejer i Pixbo Wallenstams talanggrupp

28 juni 2017 20:57
SSL Silly Dam

Pixbo Wallenstam fortsätter sin satsning på att ge unga spelare med hög ambition extra stöd för att nå sina mål.

Två nya tjejer lyfts in i talanggruppen. Vendela Svarén och Josefine Beckman, båda födda 2000, tränar försäsong med SSL-damerna.


Talang-konceptet innebär ett tvåårigt program med syfte att ge ambitiösa spelare extra stöd och möjligheter till träning och utveckling för att kunna prestera väl i förbundets talangläger och konkurrera om platser i U19 landslaget.

Ett annat syfte med talanggruppen är att förbereda tjejerna för spel på högsta elitnivå - SSL. Fokus i Talang är att hjälpa spelarna utveckla: en bra fysik, god spelförståelse, bra teknik, förmågan att spela i högt tempo och initiativförmågan.

I år flyttas två unga tjejer födda 2000 upp i talanggruppen. Båda två debuterade i damallsvenskan förra säsongen och tog snabbt ordinarie platser i laget. Tjejerna som flyttas upp är Vendela Svarén och Josefine Beckman. Båda kommer i första hand spela i föreningens Damallsvenskalag den här säsongen, men skall förberedas för spel på högre nivå.

Hur reagerade då Josefine Beckman när hon fick reda på att hon skall ingå i talanggruppen den här säsongen?

– Det var väldigt roligt och spännande. Kul att få möjligheten att träna med så bra spelare, men självklart blev jag lite nervös med. Jag tror att jag kommer utvecklas väldigt mycket, både med innebandyn och fysiken. Jag möter bättre spelare med bättre tempo och teknik som gör att jag själv strävar efter att utvecklas. Känns som ett försprång.

Vendela Svarén ser fram mot att en tuff sommarträning med SSL-laget skall utveckla henne på flera plan.

– Jag blev riktigt glad och tyckte det lät spännande och det känns väldigt bra just nu! Jag förstod att en tuff sommar med hård träning stod framför mig, men ser det bara som en otroligt bra möjlighet för mig att nå mina mål effektivare och samtidigt ha kul på vägen! Att ha fått den här chansen tror jag kommer ha en stor påverkan på min personliga utveckling, både vad gäller den fysiska delen, själva spelet men även den mentala. Jag kommer ju givetvis få en mycket bättre fysik efter försäsongen som kommer gynna mig sedan på planen, men att även få spela med rutinerade och oerhört duktiga spelare kommer vara lärorikt för mig i själva spelet och för min utveckling. Att ta en plats i SSL och U-19 landslaget är två mål jag vill uppnå och med denna möjlighet känns det som ett helt rätt spår för mig att nå dit.

Hur tycker då tjejerna att de blivit mottagen av SSL-tjejerna och hur upplever de försäsongen så här långt?

Josefine känner sig välkommen och tycker att det är lärorikt.

– Jag har blivit väldigt bra välkomnad och alla är väldigt snälla så det har inte vart några problem, alla har även förståelse att man kommer in som ny och yngst. Hittills tycker jag att det går ganska bra, det är väldigt lärorikt och mycket nytt.

Vendela känner sig också väl mottagen och är nöjd med försäsongen så här långt.

– Jag har blivit riktigt väl mottagen och gänget är hur goa som helst! Försäsongen hittills har känts bra trots den hårda träningen och belastningen, och det har gått bättre än förväntat och kroppen svarar bra. Jag älskar att utmana mig själv, och det skall bli väldigt intressant och kul att få se resultat av allt slit när matcherna sätter igång igen!

Hur är då upplägget för Talang de två åren?

Första året:

– Tränar försäsong med SSL-laget, fortsätta träna fys en gång i veckan med SSL-laget under säsongen, en innebandyträning i veckan med SSL-laget, vilket kan ökas successivt − I övrigt träna och spela matcher med Damallsvenskalaget, eventuellt prova på spel i någon SSL-match.

Andra året:

– Försäsong med SSL-laget, spela i Czech Open i Prag med SSL-laget som Temporary Player, tränar till största delen med SSL-laget, spel i både Damallsvenskan och SSL.

Varför satsar Pixbo Wallenstam på talanggruppen? Elitansvarige Kalevi Pessi ser det som en naturlig del i Pixbos spelarutvecklingsstrategi.

– Pixbo Wallenstam har som ambition att skapa de bästa förutsättningar som går för unga spelare att utvecklas i en utmanande miljö. Talangkonceptet är ett 2-års program som skall hjälpa ambitiösa tjejspelare att nå sina drömmars mål, U19 landslaget, samt att ge dem bättre förutsättningar att ta det svåra steget upp till yttersta elitnivån, SSL. Vi vill genom denna typ av satsning ge fler unga spelare i Göteborgsregionen möjlighet att nå U19-landslaget och SSL. Med tanke på antalet licentierade spelare i regionen, så är det alldeles för få som hittills nått U19 och SSL. Målsättningen är att ändra på det.

Foto: Pixbo.se