27 Apr 2 matcher

Damerna vann första kvartsfinalen i Champions Cup

20 augusti 2023 10:30

Klubblagsturneringen Champions Cup är igång för Pixbos del. Kvartsfinal 1 av 2 mot finska TPS slutade med klar Pixboseger och man tog därmed ett stort kliv mot semifinal.

Pixbo kopplade greppet om en semifinalplats i Champions Cup efter hemmaseger mot TPS med klara 13-6.

Hemmalaget gick upp till en 3-0 ledning i Wallenstam Arena i mitten av den första perioden innan bortalaget avslutade perioden bäst och gjorde två mål före paus fram till 3-2 och gjorde matchen jämn inför fortsättningen.

Mittperioden gick dock sedan helt i rödvit favör då man lade in en växel till och kunde vinna perioden med 7-1 och därmed i praktiken avgöra matchen.

Sista perioden blev jämnare målmässigt precis som den första och slutade 3-3 vilket skrev slutresultatet till 13-6.

"En halvknackig match med en lite konstig matchbild i början men vinner vi med 13-6 så man ska väl inte klaga. Det såg ut i början som att det skulle bli jämnare men sedan rann det iväg lite. Vi är fortfarande i inledningen av säsongen och jobbar på att hitta ännu mer kemi", säger ett av Pixbos nyförvärv inför säsongen, Ellen Lundin, efter matchen.

Emma Stenberg blev utsedd till matchens lirare i Pixbo efter sex poäng (4 mål+2 assist). Kedjekamraten Klara Loneberg ville inne vara sämre och stod också för sex poäng (3+3).

Returmötet spelas på bortaplan i Kupittaan Palloiluhalli i Åbo, nästa lördag, den 26 augusti klockan 15.00 finsk tid (14.00 svensk tid).