END

Pixbo Wallenstams damer vann rond ett

7 april 2022 23:49
SSL DAM

Under torsdagen kickade SM-semifinalserien igång mellan Pixbo Wallenstam och Endre i Wallenstam Arena. Efter en spännande match var det hemmalaget som vann och därmed kopplade greppet i matchserien.

Pixbo Wallenstam hade ledningen stora delar av matchen men Endre kämpade för att hänga med. Till slut var det mål i öppen kasse som avgjorde det hela till hemmalagets fördel som kunde vinna med 8-5

Efter en mållös första period gjorde Linnea Wilhelmsson sitt första mål för säsongen när hon satte 1-0 i början av mittperioden. Rikke Ingebrigtsli Hansen (som för övrigt förlängde sitt kontrakt strax före matchstart) gjorde 2-0. Endre reducerade och fick även till en kvittering. Eliška Krupnová gav återigen hemmalaget ledningen, med sekunder före paus kom 3-3.

"Vi var inte nöjda med första, Endre är hetare och vinner fler dueller. Andra är bättre men vi kan fortfarande mer", säger Pixbos Klara Loneberg.

I början av tredje satte Emma Stenberg fyran och minuterna senare gjorde Ingebrigtsli Hansen sitt andra för kvällen fram till 5-3. Gästerna gav sig inte utan reducerade ytterligare en gång. Mia Karjalainen blev nästa räv att näta men Endre reducerade sin vana trogen. När gotländskorna jagade ett kvitteringsmål snodde Klara Loneberg bollen och kunde sätta 7-5 i öppen kasse. Krupnová fick göra detsamma fram till slutresultatet 8-5.

"Vi kan fortfarande ännu bättre så det är lite frustrerande.VI ska inte behöva gå ner på folk som vi gjorde i sista utan vi ska lösa det ändå. Endre var effektivare än oss idag så det var skönt att det räckte till en seger. Nu är steg ett avklarat och det är två matcher kvar", säger Klara Loneberg.

Poängbäst i Pixbo Wallenstam: Klara Loneberg 1+2. Matchens lirare i Pixbo Wallenstam: Rikke Ingebrigtsli Hansen.