RÖN

Pixbo Wallenstams damer vann den första kvartsfinalen mot Västerås Rönnby

22 mars 2018 21:36

Under torsdagen gick Pixbo Wallenstam damer äntligen in i slutspelet 2018. Västerås Rönnby står för motståndet i denna SM-kvartsfinalserie och rond ett spelades under torsdagen på hemmaplan i Wallenstamhallen.

Pixbo Wallenstam tog kommandot från start och dominerade även om Västerås Rönnby vid några tillfällen såg ut att komma in i matchen. Fyra mål blev till slut segermarginalen för Pixbo Wallenstam som vann med 8-4.

Alicia Fylke gav hemmalaget ledningen i power play efter sex minuters spel direkt efter att man spelat av ett box play. Frida Ahlstrand utökade till 2-0 fem minuter senare. Det var också resultatet i periodpaus.

– Vi gav allt och krigar för varandra idag. Alla offrar sig och energin på bänken är bra, säger Frida Ahlstrand.

Ahlstrand gjorde sitt andra och lagets tredje mål för kvällen fem minuter in i andra. En snabb reducering av bortalaget gav liv i matchen igen innan Stephanie Boberg gjorde 4-1 i mitten av perioden. Västerås Rönnby replikerade omedelbart och fick förnyat hopp inför sista perioden.

– Vi strular lite med bollen i andra och blir stressade, säger Frida Ahlstrand.

Gästerna kröp sedan närmare fram till 4-3 fyra minuter in i den tredje perioden. Denna gång var svarade hemmalaget för en snabb replik då Linda Andersson gjorde 5-3 och Josefin Wålinder efterföljande 6-3. Västerås Rönnby gav inte upp utan gjorde nästa mål.

När Eliška Krupnová sedan satte 7-4 och lagkapten Ida Sundberg 8-4 var matchen över.

– Matchen är inte över förrän klockan ringer men vi gör det ordentligt i sista och det kändes rätt kontrollerat, säger Frida Ahlstrand.

Frida Ahlstrand blev matchens lirare i hemmalaget efter sina två mål.

– Skönt att det lossnade med målskyttet, det har gått lite segt i serien. Sedan spelar jag med väldigt bra spelare (Alicia Fylke, Lisa Andebratt, Ida Sundberg och Stephanie Boberg, red, anm), säger Frida Ahlstrand.

Vad betyder det att vinna match ett i en matchserie?

– Mycket såklart. Vi känner oss förbereda och var beredda på det mesta idag. Västerås Rönnby spelade som vi trodde. Nu ska vi bara fortsätta vara inne i slutspelsbubblan och göra flera matcher som den idag, säger Frida Ahlstrand.

Hela kvartsfinalserien

Kvartsfinal 2.5, 2018-03-24 15:00, Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK, Bombardier Arena A

Kvartsfinal 3.5, 2018-03-26 19:00, Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK, Wallenstamhallen

Eventuellt kvartsfinal 4.5, 2018-03-29 19:00, Västerås Rönnby IBK - Pixbo Wallenstam IBK, Bombardier Arena A

Eventuellt kvartsfinal 4.5, 2018-03-31 14:00, Pixbo Wallenstam IBK - Västerås Rönnby IBK, Wallenstamhallen