Herrarna avslutade SSL-spelet 2017 med en seger

17 december 2017 19:33

Under söndagen tog Pixbo Wallenstams herrar bussen mot årets sista SSL-match, Linköping väntade på bortaplan. Det blev en jämn historia som gästerna till slut kunde vinna med 6-8 (1-1, 2-3, 3-4).

William Lindh öppnade Pixbo Wallenstams målskytte denna afton. Efter Linds inledande mål var det Linköping som tog ledningen och behöll initiativet i matchen fram till mitten av den andra perioden.

Här kom Pixbo Wallenstam ifatt fram till 3-3 genom Martin Östholm. Anton Eriksson satte sedan det psykologiskt viktiga 3-4 bara sekunder före den andra pausvilan.

I tredje perioden följdes lagen åt i målprotokollet och spelet jämnades ut. Med fem minuter kvar att spela kvitterade hemmalaget fram till 6-6 och matchen stod och vägde. Rutinerade Linus Henriksson klev då fram och visade vägen med sitt 6-7. Linköping satsade framåt och plockade målvakten. Adam Persson satte då spiken i kistan i öppen målbur fram till slutresultatet 6-8.

Adam Persson blev poängbäst med två mål och en assist och William Lindh blev utsedd till matchens lirare.

Nu väntar jul- och nyårsuppehåll. Närmast väntar match för Pixbo Wallenstams herrar i Partille Arena i samband med Gothia Innebandy Cup. Då är det Helsingbor som står för motståndet den 4 januari klockan 20.00.