Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Norsk supertalang besöker Pixbo Wallenstams damer

13 november 2017 20:30
SSL DAM

I veckan är en av Norges största innebandytalanger på besök hos Pixbo Wallenstams damer, Rikke Ingebrigtsli Hansen.

Pixbo Wallenstam passar på att utnyttja internationella innebandyförbundets transferperiod och bjuder in Norges kommande stjärna Rikke Ingebrigtsli Hansen för att få spela en SSL-match.


Rikke har Tunet som moderklubb och har spelat där hela sin karriär. En karriär som har gått spikrakt uppåt. Debuten i norska högsta serien, Eliteserien, skedde 2015 och året efter var det dags för U19-landslaget.

– Jag var sex år när jag började. Det blev innebandy för att det var en populär sport där jag bor. Jag känner ingen press alls för att det gått bra hittills. Det är kul att testa utmaningar hela tiden. Att få spela SSL och uppleva en SM-final är målet i framtiden, säger Rikke.

Detta är inte första gången som Rikke besöker Pixbo Wallenstam. Första gången var 2014 och året efter tilldelades hon Star Camp stipendiet på tjejsidan.

– Vi kommer nu att låta henne spela en SSL- match. Att det sker mitt under säsong är för att vi vill motivera och inspirera hennes fortsatta satsning. Det är hennes dröm att spela SSL, men först när hon är färdig med sin nuvarande utbildning, säger Kalevi Pessi, elitansvarig på damsidan i Pixbo Wallenstam.

Rikke själv ser också fram emot besöket.

– Det känns jättebra att få komma till Pixbo Wallenstam igen. Jag har längtat och blir alltid bra emottagen, säger Rikke

Bild: Rikke fick träffs Pixbo Wallenstams damlag under sin Star Camp vecka 2015 (fri att använda, © pixbo.se)

FAKTA

Rikke Ingebrigtsli Hansen, född: 2000-04-02. Position: Forward. Klubb: Tunet IBK (NOR) Landskamper: 8 U19 (för Norge).