Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Idag 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Söndag
21 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Pressmeddelande: Albin Thurén flyttar hem

22 maj 2018 12:00
SSL HERR

Efter en säsong som proffs i Schweiz väljer Albin Thurén att flytta hem, han gör det till moderklubben Pixbo Wallenstam. Albin debuterade i SSL 2014/15 och hoppade säsongerna efter det mellan högsta serien och division ett. Säsongen innan flytten till Schweiz blev det åtta matcher i SSL. Nu är Albin Thurén redo att ta klivet in i finrummet på allvar.


– Att spela i Schweiz var en spännande och fin upplevelse att ha med sig. Den utvecklade mig mer som person än innebandyspelare, svårt att peka på något speciellt men jag har nog växt på något plan i alla fall. Det är en hel del kulturskillnader mellan länderna. Jag bodde i den italienska delen och själva innebandyn var inte speciellt strukturerad.

Att flytta hem efter en säsong som proffs var inget svårt beslut att ta?

– Nej, det var kul i Schweiz men Sverige är alltid Sverige.

Huvudtränare Jonas Eliasson ser fram emot Albins hemkomst.

– Albin är en hårt arbetande styrspelare som är väldigt svårläst för motståndarna då han är väldigt avig i sitt spel. Han har stora förutsättningar att bli riktigt bra och det ska bli kul att se honom heltaggad i Pixbo Wallenstam kommande säsong.

Även sportchef Rikard Jonsson är nöjd att få hem Thurén.

– Ett spännande nyförvärv av en "gammal" spelare. Albin kommer hem för att ta nästa kliv i sin karriär och för att visa vilken otroligt duktig innebandyspelare han är och att han hör hemma i SSL. En hårt, orädd arbetande forward som kommer att bli mycket spännande att följa.

Bild: Fri att använda, © Idrottsfoto