27 Apr 2 matcher

Herrarna föll borta mot Höllviken

7 januari 2018 18:00

Pixbo Wallenstams herrar åkte under söndagen till Skåne för bortamatch mot Höllviken. Det blev en tuff kamp som slutade med förlust för de tillresta rävarna. Höllviken - Pixbo Wallenstam 10-5 (0-2, 6-0, 4-3).

Gästerna inledde bra i Halörhallen men i andra perioden jobbade sig hemmalaget in i matchen, tog kommandot och släppte sedan inte taget. Det blev en klar hemmaseger till slut med 10-5.

Philip Bringestedt gav bortalaget ledningen i sjunde matchminuten. Linus Henriksson utökade sedan ledningen i power play dryga fem minuter senare. Höllviken fick chansen att replikera i samma spelform strax därefter, dock utan resultat. Resultatet i periodvila ett: 0-2.

Höllviken rivstartade sedan mittperioden med fem mål under de första tio minuterna. Så hastigt och mindre lustigt stod det 5-2 till Höllviken. Även 6-2 kom före paus.

Tufft läge således inför tredje perioden för Pixbo Wallenstam. Philip Bringestedt visade då vägen med sitt andra och Pixbo Wallenstams tredje mål för dagen. Hemmalaget utökade därefter till 7-3 och 8-3 i mitten av perioden när man precis klarat ett power play. Linus Henriksson reducerade innan Höllviken gjorde sitt nionde mål för kvällen. Martin Östholm reducerade men Höllviken fick sista ordet denna afton och fastställde slutresultatet till 10-5.

Linus Henriksson blev poängbäst i Pixbo Wallenstam med två mål och en assist.

Chans för snabb revansch finns redan på onsdag. Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar spelas nämligen då, matchstart klockan 19.00 när Mullsjö gästar Wallenstamhallen.