Lördag
11 Nov 2 matcher
Onsdag
15 Nov 1 match
Fredag
17 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Söndag
19 Nov 1 match
Torsdag
23 Nov 1 match
Söndag
26 Nov 1 match
Onsdag
29 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Torsdag
14 Dec 1 match
Lördag
16 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Torsdag
04 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 2 matcher
Onsdag
10 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Onsdag
17 Jan 1 match
Lördag
20 Jan 2 matcher
Onsdag
24 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 2 matcher
Fredag
09 Feb 1 match

Seger för damerna i hemmapremiären, besegrade Linköping med 7-4

23 september 2017 00:00
SSL DAM

På fredagskvällen spelade Pixbo Wallenstams damer sin hemmapremiär i SSL säsongen 2017/18. Linköping gästade Wallenstamhallen och fick till slut se sig besegrade med 7-4.

Trots underläge efter en period kunde Pixbo Wallenstam vända på steken och till slut vinna hemmapremiären.


– Skönt såklart, en hemmapremiär är alltid en hemmapremiär, säger Stephanie Boberg.

Pixbo Wallenstam tog ledningen i matchen efter endast tjugo sekunder genom Eliška Krupnová. Linköping kvitterade i power play och gjorde också 2-1 i mitten av perioden. Hemmalaget svarade men gästerna fick sista ordet i perioden och satte 2-3 före paus.

– Vi är inte riktigt med samtidigt som Linköping gör det bra, lite som i matchen förra helgen mot Sirius. Jag vet inte riktigt vad det kan bero på, säger Stephanie Boberg.

Pixbo Wallenstam inledde mittperioden starkt med tre raka mål och vände matchen. Ida Sundberg, Frida Ahlstrand och Stephanie Boberg skrev alla in sig i målprotokollet fram till 5-3. Linköping fick sedan chansen i power play utan paus.

– Vi växer in i matchen och får lite extra energi av vårt 3-3-mål tidigt i perioden. Vi visar att vi är ett stabilt lag som gör jobbet tillsammans, säger Boberg.

Pixbo Wallenstam fick ett tidigt mål även i sista perioden då Alicia Fylke utökade till 6-4. Linköping satte därefter en snabb reducering innan hemmalaget fick sista ordet. Stephanie Boberg gjorde sitt andra mål för dagen vilket betydde 7-4 med tre och en halv minut kvar att spela.

Noterbart från matchen var att Sandra Mangsbo (före detta Heingard) gjorde comeback i Pixbo Wallenstams kasse efter en sväng i IBK Göteborg.

På söndag är det dags för match igen för Pixbo Wallenstams damer då resan går till Karlstad och Colorama Arena.

– Självklart går vi för sex poäng denna helg. Det brukar bli roliga och fartfyllda matcher mellan oss och historiskt har vi haft det lite knepigt mot Karlstad. Det gäller att vi hittar timingen lite mer än idag. Samtidigt är vi tidigt in på säsongen så det kommer, säger Stephanie Boberg.

Innan serien drog igång var du, Laura Manninen, Sara Hjorting, Ida Sundberg och Isabell Krantz iväg på Finnkampen. Har ni fördel av det nu i början av serien?

– Både och. Det sliter såklart när man är iväg samtidigt som det ger mycket. Vi var kanske lite mer inne i tempot när serien väl började, säger Stephanie Boberg.

Boberg blev utsedd till matchens lirare i Pixbo Wallenstam i hemmapremiären. Hon har nu gjort 4+2 på två matcher.