Herrarna föll hemma mot Linköping: "Vi sätter inte våra lägen"

11 oktober 2017 21:30
SSL HERR

Under onsdagen gästade Linköping Wallenstamhallen för match i herrarnas Superliga. En match som dessvärre slutade med bortaseger.

"Vi tar inte chansen, då vinner man inga matcher", säger Linus Andersson.


Det blev en tajt tillställning mellan Pixbo Wallenstam och Linköping under onsdagskvällen. Lagen följdes åt resultatmässigt matchen igenom. Till slut var det gästerna som kunde vinna och med sig tre poäng hem, Pixbo Wallenstam - Linköping 5-7 (4-3, 1-3, 0-1).

Lagkapten Daniel Calebsson gav Pixbo Wallenstam ledningen, minuten senare hade Linköping kvitterat. Och så fortsatte det fram till Martin Östholm fick sista ordet i den första perioden med sitt ledningsmål fram till 4-3, hans andra i matchen.

– Jag tycker ändå att vi spelar rätt bra men vi sätter inte våra lägen samtidigt som Linköping får några enkla mål, säger Linus Andersson.

I mittperioden var Linköping det starkare laget och kunde vinna den med 1-3. Hemmalagets mål i perioden gjordes av Philip Bringestedt. Således underläge 5-6 för Pixbo inför period tre.

– Återigen är vi ineffektiva medan de sätter sina lägen, säger Linus Andersson.

Pixbo Wallenstam fick chansen att kvittera på straff och i power play i inledningen av den tredje perioden, dock utan resultat. Linköping satte istället 5-7 i öppen kasse i slutminuten och kunde vinna matchen.

– Vi tar inte chansen, då vinner man inga matcher, säger Linus Andersson.

Martin Östholm blev poängbäst i hemmalaget med 2+1.

Nästa match för Pixbo Wallenstams herrar är Helsingborg borta den 18 oktober, kl. 18.30 i Helsingborg Arena.

– Vi ska förbereda oss på bästa sätt. Det krävs ett hårt jobb och starkt vilja men vi ska också kika på denna match och se hur vi kan utnyttja Helsingsborgs svagheter, säger Linus Andersson, matchens lirare hos rävarna i kvällens match mot Linköping.