SIR

Pixbo höll undan - plockade ny seger

18 november 2017 18:20
SSL Herr

Pixbo är fortsatt kvar i toppen av SSL-tabellen efter lördagseftermiddagens seger mot Sirius. I den jämna tillställningen var det en stark andraperiod som bäddade för göteborgslagets nya seger, där bland annat kapten Martin Östholm blev tvåmålsskytt.

Pixbo - Sirius 8-5 (2-2,4-1,2-2)

Mål Pixbo: Philip Bringestedt, Adam Persson, Tim Oskar Wiklund, Martin Ojaniemi, Martin Östholm 2, Isak Julkunen, Linus Andersson

Mål Sirius: Jakob Drews, Kevin Söderling, Johan Widh, Dan Johansson, Joakim Olsson

Det var gästande Sirius som inledde bäst i Wallenstamshallen på lördagseftermiddagen. Jakob Drews inledde målskyttet efter knappt två minuters spel och halvvägs in i det första akten hade Uppsalaklubben utökat till 2-0 genom Kevin Söderling. Underläget skulle dock hämtas upp av Pixbo, som först reducerade genom Philip Bringestedt för att kort senare utjämna till 2-2 genom Adam Persson.

Hemmalaget red på vågen från slutet av den första perioden och skulle i mittakten också fullborda sin vändning. 3-2 blev så småningom också 4-2 och trots Johan Widhs reducering i powerplay för bortalaget, fortsatte Pixbo att mata på framåt. Innan periodsignalen ljöd hade hemmalaget gått upp i en 6-3-ledning.

I den tredje perioden skulle gästerna krypa närmare. Martin Östholm såg däremot först till att bli tvåmålsskytt när han satte 7-3 för göteborgarna, men när Sirius fick chansen i powerplay kunde man krypa närmare. Dan Johansson stänkte in 7-4 och kort därefter var det också 7-5 - men närmare än så kom aldrig Uppsalalaget. Linus Andersson fick det sista ordet när han satte 8-5 med bara sekunder kvar på matchuret.

Detta innebär att Pixbo fortsatt återfinns på den övre halvan av tabellen. För Sirius del innebar lördagens tredje raka förlust att man blir kvar i botten av SSL-tabellen.