26 november 2017 19:30
SSL Herr

Pixbo Wallenstam var illa ute borta mot Team Thorengruppen - då klev den inlånade tjeckduon fram och bar "Rävarna" till en ny vinst.

Team Thorengruppen - Pixbo Wallenstam 7-8 (3-1, 2-2, 2-5)

Mål Thorengruppen: Stefan Lindberg-Dellsand 2, Peter Reinholdt 2, Tobias Bergfors, Adam Berglund, Linus Holmgren

Mål Pixbo: Linus Henriksson 2, Max Wahlgren, Martin Ojaniemi, Marek Benes, Linus Andersson, Isak Julkunen, Ondrej Nemecek

Det var två vitt skilda formkurvor som drabbade samman i Umeå Energi Arena. Men det var Team Thorengruppen som efter fyra förluster i följd kopplade greppet hemma mot Pixbo Wallenstam, som kom till spel med två raka vinster. Peter Reinholdt gav laget ledningen med 4.18 spelat och sju minuter senare såg samme Reinholdt till att skjuta 3-0 till Thorengruppen.

Marek Benes ordnade viktig kontakt för Pixbo, tjeckens första mål sedan ankomsten från Tatran Střešovice. Men problemen skulle fortsätta för "Rävarna". För i mittperioden drog Thorengruppen ifrån och Stefan Lindberg-Dellsand sköt 5-1 innan Pixbo kunde replikera med dubbla reduceringar. Det gav ställningen 5-3 inför den tredje perioden - som fick en riktig scenförändring.

På bara en minut hade Martin Ojaniemi och Ondrej Nemecek, Pixbos andra tjecklån, hämtat upp underläget och Linus Andersson fullbordade vändningen strax därpå. Linus Henriksson gav Pixbo ett tvåmålsförsprång och det övertaget släppte sedan inte "Rävarna". Trots reducering i slutskedet och stor dramatik fick Thorengruppen lämna hemmaborgen som förlorare för femte matchen i följd. Pixbo plockade samtidigt sin tredje raka seger.