TTG

Ny suddenseger för Pixbo

11 februari 2018 18:50
SSL Herr

För andra matchen i följd drog Pixbo Wallenstam det längre strået i förlängningsspelet. Denna gång var det jumbon Team Thorengruppen som besegrades med 5-4 när Martin Östholm klev fram och matchhjälte.

Pixbo Wallenstam - Team Thorengruppen 5-4 förl. (1-0, 1-3, 2-1, 1-0)

Mål Pixbo: Jesper Andréasson, Isak Julkunen, Tom Carlsson, Max Wahlgren, Martin Östholm

Mål Thorengruppen: Rasmus Andersson 2, Tobias Bergfors, Adam Berglund

Pixbo Wallenstam förblir trea i SSL-tabellen efter ännu en seger. För andra matchen i följd besegrade man sitt motstånd först efter förlängning - när man på söndagen tog emot jumbon Team Thorengruppen hemma i Wallenstamhallen.

Mölnlyckelaget var också det som startade bäst. Jesper Andréasson kunde sent in i den första akten stänka in 1-0 bakom Erik Ställ - en ledning som höll perioden ut.

I den andra kom jumbon från Umeå ut desto starkare. Rasmus Andersson satte både 1-1 och 2-1 för bortalaget innan Tobias Bergfors stänkte in 3-1 i gästernas favör. När Peter Reinholdt visades ut utnyttjade Pixbo det numerära överläget och kom tillbaka in i matchen med ett reduceringsmål genom Isak Julkunen.

Den tredje perioden blev en svängig tillställning där först hemmalaget kvitterade och sedan återtog ledningen. Tom Carlsson satte 3-3 efter knappt två minuter och mot slutet av perioden klev Max Wahlgren fram och sköt in vad som många trodde var segermålet. Exakt en minut senare, 18:40 på matchuret, var det dock återigen likaläge när Adam Berglund noterades för 4-4-målet och mötet gick till en förlängning. Väl där avgjorde Pixbo tidigt, genom mål av Martin Östholm.

Pixbo knep återigen bonuspoängen och bibehöll sin tredjeplats i tabellen medan Team Thorengruppen tog, med sin poäng, ett litet kliv närmare säker mark.