Sirius
SIR

Herrarna förlorade borta mot Sirius

4 mars 2018 19:30

Pixbo Wallenstams herrar åkte under söndagen till Uppsala för bortamatch mot Sirius. Det blev en svängig historia som slutade med Pixboförlust 6-9.

Efter en bra första period av bortalaget jobbade sig Sirius in i matchen i mittperioden och kan vinna den. Pixbo Wallenstam orkade inte ta tillbaka kommandot utan förlorar även tredje perioden. Det gav totalt en 9-6 seger för Sirius.

Sirius - Pixbo Wallenstam 9-6 (2-4,3-0,4-2)

Mål Sirius: Andreas Lundell, Johan Eriksson 3, Kevin Söderling 2, Johan Elfving, Peter Berlin, Daniel Stenlund.

Mål Pixbo: Daniel Calebsson 2, William Lindh, Isak Julkunen, Martin Östholm 2.

Det var svängigt värre i den första perioden där målen avlöste varandra.

Hemmalaget Sirius tog ledningen efter fem minuters spel. Daniel Calebsson kvitterade minutena senare innan Sirius tog ledningen på nytt. William Lindh satte sedan 2-2 och Isak Julkunen gav Pixbo Wallenstam ledningen efter att man missat en straff och power play. Martin Östholm utökade sedan ledningen strax före paus till 2-4. Stabilt för Pixbo Wallenstam så långt.

Sirius kom dock ut starkt i mittperioden, bjöd på tre raka mål, och vände matchen till 5-4 innan man gick ut till den tredje perioden med ett avgörande ryck. På mindre än en minut gick man från 5-4 till 8-4 och matchen var avgjord.

Sirius kunde sedan hålla undan och segra med 9-6 efter att Johan Eriksson bjudit på tre mål under matchen.

Daniel Calebsson blev poängbäst tillsammans med Martin Östholm för gästerna efter två mål och ett assist vardera i matchen.

Nästa lördag, den 10 mars, spelas sista omgången av grundserien i SSL-herr 2017/18. För Pixbo Wallenstams del väntar AIK hemma i Wallenstamhallen. Matchstart för samtliga matcher i den sista omgången är kl. 17.40.