END

Pixbo tog nionde raka segern

16 december 2017 17:10
SSL Dam

Trots att Endre tog ledningen kunde Pixbo se till att man behåller förstaplatsen i tabellen, detta efter att Alicia Fylke gjort säsongens första hattrick. Pixbo blev alldeles för svåra i den sista perioden och vann med klara 6-3.

Pixbo - Endre 6-3 (1-1,2-1,3-1)

Mål Pixbo: Alicia Fylke 3, Linda Andersson, Eliska Krupnova, Stephanie Boberg

Mål Endre: Sara Steen, Jennifer Hellgren, Moa Svanström

Det var serieledande Pixbo som hade spelövertaget i den första perioden, trots detta stod det 1-1 på tavlan efter de första 20 minuterna. I början av mittenakten tog gästerna sedan ledningen genom Jennifer Hellgren. Då slog Pixbo på ytterligare en växel och tog tillbaka ledningen efter mål från Eliska Krupnova och Alicia Fylke.

Spelövertaget och målen fortsatte för hemmalaget i den tredje perioden och Alicia Fylke svarade för säsongens första hattrick genom att göra två mål till i inledningen av den sista perioden. Stephanie Boberg satte sedan 6-2 med drygt sex minuter och tjugo sekunder kvar av matchen och uppförsbacken blev alldeles för stor för gästande Endre. I slutskedet fick Moa Svanström göra gästernas sista mål och matchen slutade 6-3 till Pixbo som i och med det är i fortsatt serieledning och har nu vunnit nio raka matcher.