4 januari 2018 21:50
SSL Dam

Serieledande Pixbo Wallenstam fortsätter att rada upp segrar - ett formstarkt Sirius kördes över med klara siffror på hemmaplan.

Pixbo Wallenstam - Sirius 6-1 (2-1, 2-0, 2-0)

Mål Pixbo: Linda Andersson 2, Eliska Krupnova, Stephanie Boberg, Lisa Andebratt, Amanda Lööv Miljevic

Mål Sirius: Evelina Sparf

Med fyra vinster på sina fem senaste matcher rullade Sirius västerut med ett starkt självförtroende. Bortamötet med Pixbo Wallenstam skulle dock visa sig bli en tuff resa för Uppsalalaget, som tidigt hamnade i underläge. Med 4.55 spelat sköt Linda Andersson 1-0 till Pixbo, en ledning som "Rävarna" sedan aldrig släppte ifrån sig.

Stephanie Boberg fyllde på med tvåan innan Evelina Sparf reducerade för Sirius i den första perioden. I mittenakten kom sedan det matchavgörande rycket från hemmalaget, som med mål från Eliska Krupnova och Lisa Andebratt ryckte ifrån till en tremålsledning.

Sex minuter in i slutperioden slog Linda Andersson även till med sitt andra mål i matchen, något som definitivt tog musten ur Sirius. Gästerna fick se sin segerrad på två raka matcher ta slut och Amanda Lööv Miljevic fastställde med en sekund kvar siffrorna till 6-1. Det gav tre nya poäng till Pixbo, som nu har vunnit sina tio senaste matcher och fortsätter att toppa SSL-tabellen.