TÄBY

Pixbo tog viktig trepoängare i en rysare

27 januari 2018 15:30
SSL Dam

Pixbo dominerade matchen i de första 50 minuterna, därefter åt sig Täby in mer och mer i matchen och hade en Julia Croneld i storform. Trots att gästerna kämpade in i det sista och bjöd på en riktig rysare så kunde Pixbo vinna och är just nu uppe i serieledning.

Pixbo - Täby 8-6 (2-1,3-1,3-4)

Mål Pixbo: Alicia Fylke 2, Stephanie Boberg, Josefin Wålinder, Laura Manninen, Emmelie Södergren, Lisa Andebratt, Linda Andersson

Mål Täby: Julia Croneld 3, Jennifer Stålhult 2, Moa Tschöp

Trots att det var gästerna som tog ledningen med 1-0 genom Jennifer Stålhult i inledningen av den första perioden så var det hemmalaget som satte sina chanser. Pixbo behövde bara drygt fyra minuter för att kvittera och ta ledningen.

Mittenakten var det fortsatt övertag för hemmalaget, trots att båda lagen hade svårt att komma till avslut så bjöds det på fyra mål i den andra perioden. Laura Manninen och Emmelie Södergren utökade hemmalagets ledning innan Julia Croneld fick in en reducering för gästerna. Med mindre än en minut kvar av mittperioden hittade Laura Manninen fram till Lisa Andebratt och Pixbo gick till pausvila med en komfortabel 5-2-ledning.

Alicia Fylke utökade ledningen till 6-2 kort in i den sista akten. Då vaknade gästerna och hade inom loppet av 35 sekunder fått in två reduceringar, genom tidigare målskyttarna Jennifer Stålhult och Julia Croneld. Med bara drygt sju minuter kvar av matchen valde Pixbo att ta time out efter att Täby ätit sig in mer och mer i matchen. Trots att Pixbo hade mest bollinnehav så kom ytterligare en reducering, genom Croneld som skrev in sig som hattrickskytt för femte gången denna säsong. Det var händelserika slutminuter och Täby hade chansen att kvittera flera gånger om och Julia Croneld var fortsatt het. Istället kom två kallduschar när Pixbo kontrade och fick in 7-5 med 48 sekunder kvar, 8-5 kom sedan i tom bur. Fyra sekunder senare kunde Moa Tschöp snygga till siffrorna genom att sätta gästernas sjätte mål på straff.

Pixbo var det bättre laget i stort sett i 50 minuter, men det var som sagt en spännande avslutning vi fick se. I och med dagens tre poäng är Pixbo just nu uppe i serieledning och kan behålla den så länge KAIS Mora inte tar poäng mot IKSU senare idag.