Telge
TSIBK

Tight hemmaseger för damerna

17 februari 2018 19:30

Ny SSL-match väntade för Pixbo Wallenstams damer då Telge kom på besök till Wallenstamhallen under lördagen. Det blev en jämn kamp som hemmalaget slutligen kunde vinna.

Efter underläge i första perioden jobbade sig Pixbo Wallenstam in i dagens match och tog kommandot i andra. Gästande Telge gav dock inte upp men till slut vann Pixbo Wallenstam med uddamålet.

Pixbo Wallenstam - Telge 3-2 (0-1, 3-0, 0-1)

Mål Pixbo: Alicia Fylke 2, Stephanie Boberg

Mål Telge: Hanna Berg, Johanna Kauppinen

Bortalaget tog ledningen på straff i matchminut sjutton, det blev det enda målet i den första perioden.

Alicia Fylke kvitterade omgående i mittperioden. Fylke gav också Pixbo Wallenstam ledningen efter avklarat box play. Stephanie Boberg utökade till 3-1 strax därefter. Samtliga tre Pixbomål hade då kommit inom loppet av sju minuter, två av dem via assist från Lisa Andebratt.

Den imponerande vändningen visade sig också bli segerrycket. Men det blev ordentligt nervöst i slutperioden, där Johanna Kauppinen med sju minuter kvar att spela reducerade till 3-2. Telge tryckte på för ett kvitteringsmål utan att få utdelning. Nykomlingen föll till sist med uddamålet och är kvar på nedflyttningsplats, medan Pixbo Wallenstamreste sig från förlusten senast och skuggar nu Mora i tabelltoppen.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer är Jönköping borta, söndag 25 februari 17.00 i Jönköping idrottshus.