END

Damerna vann i sista SSL-rundan mot Endre

17 mars 2018 17:30
SSL DAM/HERR

Under lördagen spelades den sista omgången av SSL dam 2017/18. För Pixbo Wallenstams del var det Endre borta som gällde. Det blev en svängig match som bortalaget till slut kunde vinna med uddamålet.

Endre tog kommandot i matchen i ICA Maxi Arena men gästerna jobbade sin in i det hela och en stark tredjeperiod gjorde att man kunde vinna med 6-7.

Hemmalaget fick bästa starten på matchen och satte tre snabba mål de första tio. Therese Landén gjorde sedan 3-1 med tre minuter kvar av perioden, det var också resultatet i paus.

I mitten av mittperioden gjorde Frida Ahlstrand 3-2 och gästerna kröp närmare. Endre gjorde dock två mål och var i ledning med 4-2 efter två perioder.

I början av den tredje satte Therese Landén sitt andra mål för matchen då hon reducerade till 4-3. Under en avvaktande utvisning i spel 6 mot 5 strax efter det kom även kvitteringen. I mitten av perioden kom även ledningsmålet, även detta i numerärt överläge, nu i spel 5 mot 4. Endre kvitterade dock på straff och matchen såg att rinna Pixbo ur händerna när Endre gjorde 6-5 minuten efter det.

Frida Ahlstrand ville annat och kvitterade sedan med sitt andra mål för dagen fram till sex lika. Med minuten kvar av matchen avgjorde Stephanie Boberg och satte segermålet 6-7. Boberg blir även poängbäst hos bortalaget med 1+2 poäng tillsammmans med Frida Ahlstrand som gjorde 2+1 poäng.