PW Akademi

Välkommen till Pixbo Wallenstams Akademi!

Pixbo Wallenstams Akademi är organisationen för de spelare som lämnar barn- och ungdomsnivån och skall ta nästa steg i Pixbo Wallenstams utvecklingsmodell.

Här skall de få möjlighet att utvecklas som individer och spelare utifrån den nivån de befinner sig på, oavsett om de satsar för att nå yttersta elitnivå eller vill lägga grunden för ett livslångt idrottande.

Pixbo Wallenstams Akademi har ett nära samarbete med SSL-lagen där spelare ur SSL-trupperna som inte får tillräckligt med speltid eller är på väg tillbaka efter skada ges möjlighet att spela i lägre divisioner.

Sofia Greftén är ett exempel på en av Akademins spelare som tagit nästa steg i Pixbo Wallenstams utvecklingsmodell. Hon har spelat i Pixbo Wallenstam under hela sin karriär och gått vägen från ungdomslag, genom spelarakademin, till att nu lyftas upp i SSL-laget.


Sofia Greftén. Foto: David Asserfors

Till Akademin hör de träningsgrupper som spelar i lag i senior- och juniorserierna förutom representationslagen i Svenska Superligan.

Damallsvenskan
Hemsida ⇒

Dam div 1
Hemsida ⇒

Dam JAS
Hemsida ⇒

Herr div 1
Hemsida  ⇒

Herr div 3
Hemsida  ⇒

Herrjuniorer
Hemsida  ⇒

Våra juniorer ges också möjlighet att regelbundet träna med våra SSL-lag med målsättningen att utveckla spelarna för spel i SSL och Allsvenskan.


Bengt Insgård, sportsligt ansvarig för Akademin. Foto: Idrottsfoto.

Bengt Insgård, sportsligt ansvarig för Pixbo Wallenstams Akademi lyfter fram ledarna som en viktig del av Akademins framgångar. Den samlade kompetensen rymmer både SM-medaljer, erfarenheter från landslaget och spel utomlands.

- Vi har en fantastisk mix av ledare inom Akademin med en enorm erfarenhetsbank inom både innebandy och ledarkompentens. Många av dem har varit med och fostrat elitspelare under drygt tjugo år i vår förening.

LÄS MER
* Akademin stärker upp med erfarna ledare >
* Sofia tog vägen via Akademin >