24 Feb 1 match

Damerna vann seriepremiären i SSL borta mot Sirius

16 september 2017 20:10

Under lördagen var det äntligen dags för Pixbo Wallenstams damer att göra entré i SSL 2017/18. Premiären spelades på bortaplan i IFU Arena mot Sirius.

Pixbo Wallenstam släppte visserligen in första målet i matchen men tog sedan tag i taktpinnen och kunde vända och vinna.

Första bortaresan 2017/18 för Pixbo Wallenstams damer gick till Uppsala för match mot Sirius (ifjol Uppsala).

Hemmalaget fick den bästa starten på matchen och gjorde 1-0 efter tre minuter. Resultatet såg ut att stå sig perioden ut men med två minuter kvar satte gästande Pixbo in en stöt och gjorde två snabba mål. Stephanie Boberg stod för 1-1 och gjorde därmed Pixbo Wallenstams första mål i SSL dam för säsongen. Bara halvminuten senare satte Frida Ahlstrand 1-2. Skön vändning före pausvilan, Pixbo Wallenstam vann också skotten i perioden.

Under första halvan av mittperioden fick båda lagen chansen i power play, men utan resultat. Fjorton minuter in i perioden satte Sirius kvitteringen fram till 2-2. Bortalaget gjorde återigen en stark avslutning på perioden och återtog ledningen genom Stephanie Boberg som gjorde sitt andra mål för dagen fram till 2-3 med dryga tre minuter kvar att spela. Pixbo vann skotten även i period två.

Efter en jämn första halva av sista perioden ryckte Pixbo Wallenstam ifrån och avgjorde matchen då Emmelie Södergren och Eliška Krupnová gjorde två snabba mål fram till 2-5. I slutsekunderna reducerade Sirius till 3-5 på straff vilket blev slutresultatet.

Stephanie Boberg stod för två mål i matchen och Isabell Krantz gjorde två assist. Noterbart också att Amanda Wetterström som flyttades upp till SSL inför säsongen gjorde sin första match i högsta serien. Det gjorde också målvakten Sarah Flodmar född 2001 då hon var back-up bakom målvaktsveteranen Sara Hjorting.

På fredag, den 22 september kl. 19.00, är det dags för hemmapremiär i Wallenstamhallen. Linköping kommer på besök, missa inte det. Vi ses i hallen!