Örebro
ORE

Viktig trepoängare för herrarna - vann stort på bortaplan mot Örebro

12 februari 2019 21:00

Under tisdagen åkte Pixbo Wallenstams herrar till Örebro för ny SSL-match. Det blev en riktig målfest som rävarna kunde vinna med 13-6. Hemmalaget Örebro började matchen bäst och hade kommandot efter en period. I andra perioden vände matchen och Pixbo Wallenstam ryckte i målprotokollet. Det blev till slut en klar Pixboseger och tre nya viktiga poäng.

Med sitt hattrick och två assist blev Gustav Fritzell poängbäst i bortalaget med fem poäng. På söndag väntar dubbelmatcher i Wallenstamhallen: Kl. 14.00 PW herr - IBK Dalen. Kl. 17.00 PW dam - Örnsköldsvik IBK. Köp biljett till båda matcherna till priset av en.

Örebro - Pixbo Wallenstam 6-13 (4-2, 0-6, 2-5)

Mål Örebro: Emil Ruud 3, Marcus Pontusson, Markus Lindgjerdet

Mål Pixbo Wallenstam: Gustav Fritzell 3, Charlie Sköld 2, Andreas Hörberg 2, Axel Larson 2, Andreas Stefansson, Martin Östholm, Anton Eriksson, Daniel Calebsson

...

Örebro hade ledningen med 4-2 efter den första perioden men efter en stark mittenakt kunde gästerna åka hem med tre nya poäng och en ny tabellplacering. Pixbos poängkung Gustav Fritzell låg bakom fem av gästernas 13 mål.

Om första perioden tillhörde hemmalaget tillhörde mittperioden bortalaget. Pixbo Wallenstam vann den med 6-0 och gick därmed från 2-4 till 8-4. Två av målen gjordes av Gustav Fritzell som därmed fullbordade sitt hattrick.

Örebro inledde tredje perioden med en reducering innan Martin Östholm gjorde 5-9. Hemmalaget reducerade sedan igen innan gästerna gjorde två raka mål genom Axel Larson och Andreas Hörberg. Ett tredje mål kom också, nu i box play genom Anton Eriksson. Lagkapten Daniel Calebsson kunde avsluta målskyttet genom att sätta 13-6.

Med sitt hattrick och två assist blev Gustav Fritzell poängbäst i bortalaget med fem poäng.