Pixbo Wallenstam HJ18 – Svenska Mästare 2022

1 maj 2022 21:00
PW AKADEMI

Det tog tolv år för Pixbo Wallenstam att återerövra guldet i HJ18 SM, detta efter en rafflande SM-final mot RIG Umeå IBF som även i år var guldfavorit och dubbel regerande mästare.

Pixbo Wallenstam fick inte den bästa starten och hamnade tidigt i ett 3-0 underläge i första perioden, liksom i början av tredje då man låg under med 6-3. Men man kämpade sig tappert in i matchen. När det var runt en minut kvar av finalen ledde RIG med 7-5. Då levererade Pixbo Wallenstam - inom loppet av 17 sekunder lyckades man göra både 6-7 och 7-7.

En tio minuters förlängning var att vänta men allt avgjordes till slut i en straffläggning där Pixbo Wallenstam segrade med siffrorna 8-7.

Stort grattis säger vi till hela truppen!

Vi vill även gratulera Frida Hellström i DJ18 till All Star Team utmärkelsen Bästa Back och Gustav Ringhagen i HJ18 till All Star Team utmärkelsen Bästa Målvakt.