Lördag
24 Feb 1 match
Tisdag
27 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 2 matcher
Onsdag
06 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 2 matcher
Fredag
22 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match
Lördag
06 Apr 1 match

Pixbospelare uttagna till landslagsläger på Bosön

16 maj 2018 12:30
LANDSLAG

Den 24-27 maj samlas herrlandslaget på Bosön för ett fyra dagar långt läger. Nu är truppen uttagen. "Det är en stomme som det ska jobbas med in till VM", säger förbundskapten Mikael Hill. Även för U19-herrlandslagets väntar ett läger på Bosön, den 31 maj-3 juni. Det är startskottet för U19-herrarna, där målet är VM i Kanada i maj 2019. 34 spelare är uttagna till detta läger.


I de två landslagstrupperna finns följande spelare med från Pixbo Wallenstam:

  • Gustav Fritzell, A-landslaget
  • Kalle Lundgren, U19
  • Charlie Jonsson, U19
  • Oskar Weissbach, U19

...

Den 24-27 maj samlas herrlandslaget på Bosön för ett fyra dagar långt läger

Tre målvakter och tjugofem utespelare är kallade till lägret, där mycket fokus kommer att ligga på att bygga vidare på anfallsspelet som landslagsstaben startade upp i VM-kvalet i februari i fjol.

– Det är en trupp som bygger på den grupp spelare vi har jobbat med under det år vi har varit med som ledning för laget. Det är inga större överraskningar, nu är det en stomme som det ska jobbas med in till VM, säger Mikael Hill.

De två debutanterna som var med i Euro Floorball Tour i Brno, Mullsjös Kim Ganevik och Linköpings Oskar Hovlund, får chansen att visa upp sig igen.

– De gjorde så gott intryck på oss senast, så de får nytt förtroende. Det är kul att satsa på lite fräscha killar, i A-landslagssammanhang var de helt nya den gången och får chansen en gång till, säger Hill.

...

Nu början resan mot VM för U19-herrlandslaget

34 spelare är uttagna till U19-herrlandslagets läger på Bosön 31 maj-3 juni. Det här är startskottet för U19-herrarna, där målet är VM i Kanada i maj 2019.

– Det känns som att topparna är starka i kullen, säger förbundskapten Markus Puskala.

Lägret brukar vanligtvis ligga i september, men med den nya internationella kalendern det alltså flyttat till maj.

30 utespelare och 4 målvakter, födda 2000 och 2001, är kallade till U19-herrlandslagets läger på Bosön.

– Jag såg en del av dem redan när de var 15 år och medverkade på Sweden Floorball Youth Camp. Vi har följt dem länge och flera av spelarna har man fått en relation till under åren, säger Markus Puskala.

Det fyra dagar långa lägret kommer att fokusera på att utveckla det svenska spelet. Puskala och resten av staben har planen klar.

– Vi vill komma närmare motståndarna när vi inte har bollen. Det är tydligt, vi måste fortsätta ha mod i försvarsspelet. När vi kommer närmare dem är det lättare för oss att försvara oss. Vi har ett målsnitt på ungefär sju mål, det är ganska skapligt. Vi ska presentera vad vi tror på för spelarna, det blir alltid en typ av nyans beroende på vilken kull det är. Vi ser att det finns många offensivt skickliga spelare, så vi ska vara offensiva, säger Puskala.

Sex spelare, födda 2000, var med i U19-herrlandslaget redan i fjol. Där fick de viktig erfarenhet inför den kommande säsongen.

– Det känns som att topparna är starka i kullen. Vi hade sex spelare med i landslaget redan förra året. Flera hade betydande roller när vi vann landskamper, Hampus Ahrén var tungan på vågen i EFT i Schweiz. Han är en riktig golden boy. Det finns ett gäng till som är väldigt intressanta med spetsegenskaper.