MUL

Herrarna föll hemma mot Mullsjö i den tredje kvartsfinalen

20 mars 2018 21:30
SSL HERR

Likt det förra mötet var det Mullsjö som gasade på ordentligt från start och trots att Pixbo Wallenstam spelade upp sig i de två sista perioderna hade hemmalaget svårt att sätta sina lägen denna afton. Något som inte var ett problem för Mullsjö - som vann med 11-3. Därmed är ställningen 2-1 till Mullsjö i matchserien.

Pixbo Wallenstam - Mullsjö 3-11 (1-5,0-3,2-3)

Mål Pixbo Wallenstam: Anton Eriksson, Jens Milesson, Linus Henriksson.

Mål Mullsjö: Anton Vestlund 4, Tobias Utterberg 2, Isaac Rosén, Viktor Wibring, Kasper Hedlund, Johan Nygårdh, Pelle Tarenius.

Mullsjö öppnade lika starkt i kvartsfinal tre som i det senaste mötet. Efter en spelad period hade Mullsjö tagit ledningen med 5-1. Efter halva den första perioden kom Pixbo Wallenstams reducering, då hade Mullsjö redan svarat för två. Kort efter hemmalagets reducering visades Daniel Calebsson ut två minuter för slag. Och med en sekund kvar i det numerära överläget kom utdelningen för Mullsjö, genom Viktor Wibring. Gästerna fick in två bollar till innan den första akten var slut.

– Vi bjuder dem på för mycket. Det gör att de får momentum i matchen vilket höjer deras energi ännu mer, säger Pixbo Wallenstams Jesper Andreasson.

01:50 på klockan utökade Johan Nygårdh till 6-1 och inte ens minuten senare fullbordade Anton Vestlund sitt hattrick. I och med det valde hemmalaget att byta målvakt, ut klev Jon Hedlund och in kom Oskar Adler. Anton Vestlund testade Adler som efter drygt en och en halv minut fick släppa in sin första boll för kvällen - då tog Pixbo time out. Resterande tid av den andra perioden blev sedan sönderryckt av flertalet utvisningar åt båda håll, de flesta för hårt spel. Daniel Calebsson fick chansen att snygga till siffrorna på straff men missade och det stod 8-1 inför den sista perioden.

– I den första matchen chansar vi inte och vi går inte bort oss. I de två sista har vi jobbat fel och de kommer med hög fart och äter upp oss, säger Jesper Andreasson.

Gästerna fortsatte att trumma på och gick upp till en 10-1-ledning i början av den tredje perioden. I minut tretton svarade hemmalaget för ett litet ryck och gjorde två snabba mål på 15 sekunder, men det blev inga fler mål för Pixbo efter det. Istället gjorde Tobias Utterberg 11-3 och Mullsjö leder nu matchserien med 2-1 i matcher.

Hur ska ni göra för att vända matchserien?

– Vi måste göra det enklare för oss och vilja ha bollen. När vi väl får den måste vi också vilja göra något med den, säger Jesper Andreasson.

Nu håller vi tummarna för att herrarna vänder på detta. Kom och stötta på plats i hallen framåt. Nästa match spelas borta i Mullsjö på fredag kl. 19.00 i Nyhemshallen.