Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Idag 1 match
Måndag
22 Apr 1 match

Nya arenan är klar!

15 juni 2021 21:00
KLUBBEN

Efter knappt två år står den klar - Wallenstam arena, Härryda kommuns största arena för idrott och evenemang. Arenan är anpassad för innebandyverksamhet på elitnivå och förhoppningen är att locka även större evenemang inom kultur, idrott och näringsliv. Arenan öppnar för publikbesök så snart det är möjligt.


Insprängd i den anrika miljön i Mölnlycke fabriker i Härryda nära Göteborg, finns nu en ny, modern arena. Med en fullskalig matchplan och läktarplatser för cirka 1 600 åskådare, sätter Wallenstam arena Härryda kommun på kartan för stora idrottsevenemang. Redan innan den öppnat portarna för besök har den väckt uppmärksamhet i regionen och på andra håll av Sverige.

– Det är en speciell arena. I tät samverkan mellan kommunen, föreningar och näringslivet har vi skapat en arena för idrottsverksamhet på elitnivå, tv-sändningar och stora evenemang. Vi har redan fått förfrågningar om olika evenemang inom allt från idrott till musik och utställningar, säger Maria Hamrehjelm, fastighetschef i Härryda kommun.

Elitklubb får ny hemmaplan

Wallenstam arena ägs och förvaltas av Härryda kommun. Men först och främst kommer arenan att nyttjas av Pixbo Wallenstam innebandyklubb, som hyr arenan på heltid från den 1 augusti 2021. Med dam- och herrlag i toppen i den svenska innebandyeliten, är den nya arenan mycket efterlängtad.

– Ja, äntligen! säger Jan Inge Forsberg, styrelseledamot och grundare av Pixbo Wallenstam, tillika ledamot i kommunfullmäktige i Härryda kommun och tilllägger:

– Vi ser fram emot att kunna erbjuda våra spelare, medlemmar och publik professionella idrottsevenemang. Numera är förväntningarna på en elitseriematch så mycket mer än vad det var förr, och vi är duktiga på att genomföra evenemang. Nu får vi en kostym som passar våra muskler.

Innebandyklubben kommer att bedriva större delen av sin verksamhet i arenabyggnaden. Förutom en matchplan finns en stor träningshall, kafeteria och en mindre utställningshall. Uthyrning och andra typer av arrangemang kommer också att skötas av föreningen.

Större publik välkommen i höst

Klubben flyttar nu in så smått och arenan kommer att användas för träning från den 1 augusti. Om läget tillåter ska även evenemang kunna anordnas.[

Tillsammans med Pixbo Wallenstam planerar kommunen en invigning av arenan någon gång under hösten under förutsättning att rekommendationerna för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar ändras.

Mer information om Wallenstam arena, klicka här >

Källa: https://www.harryda.se