27 Apr 2 matcher

Pixbo Wallenstams damer klara för SM-semifinal - där väntar KAIS Mora

4 april 2019 22:00

Under torsdagskvällen spelades SM-kvartsfinal 4:5 mellan Västerås Rönnby och Pixbo Wallenstam. Efter en stark vändning av gästande Pixbo Wallenstam blev man nästa lag i damernas slutspel att avancera vidare till SM-semifinal. Mia Karjalainen och Josefin Wålinder noterades för två mål vardera och visade vägen till kvällens Pixboseger med 4-2. Matchserien slutade därmed 3-1 mot Rönnby Västerås.

I SM-semifinal väntar nu KAIS Mora. För information om matchdagar och speltider, håll utkik på Pixbo.se inom kort.

Resultat: Rönnby - Pixbo Wallenstam 2-4 (1-0, 1-2, 0-2)

Mål Rönnby: Felicia Forsmark, Therese Gustafsson

Mål Pixbo: Mia Karjalainen 2, Josefin Wålinder 2

...

Hemmalaget Rönnby Västerås tog kommandot i matchen men en stark andra halva gjorde att gästande Pixbo Wallenstam kunde vända och därmed säkra en SM-semifinalplats med totalt 3-1 i matcher.

Västerås Rönnby gjorde det enda målet i den första perioden efter tio minuters spel.

Tretton minuter in i mittperioden kvitterade Mia Karjalainen till 1-1. Hemmalaget Rönnby Västerås såg ut att återta kommandot före paus när man satte 2-1. Men innan periodslut gjorde Karjalainen sitt och rävarnas andra mål för dagen och matchen, 2-2, var helt jämn inför avslutningen.

Josefin Wålinder tryckte sedan in 2-3 med 14 minuter spelade av den tredje perioden. Josefin fick också spika slutresultatet i tom målbur i matchens sista minut med ett 4-2 mål.