Helsingborg
FCH

Uddamålsförlust hemma mot Helsingborg för herrarna

22 november 2020 19:00

Pixbo Wallenstam föll idag med 6-7 hemma mot Helsingborg, men det krävdes en rejäl vändning för att skåningarna skulle ro segern i hamn. Pixbo Wallenstam ledde med 5-2 efter halva matchen och hade också 6-3 i slutet av den andra perioden, men sedan kom gästande FCH igång på allvar. Helsingborg kunde till slut sätta segermålet med tre minuter kvar att spela i tredje perioden och vann till slut med uddamålet.

Pixbo Wallenstam IBK - FC Helsingborg 6-7 (3-2, 3-3, 0-2)

Mål Pixbo Wallenstam: Martin Östholm 2, Felix Lanver, William Lindh, Anton Eriksson, Andreas Stefansson

Mål Helsingborg: Max Wahlgren 3, Mattias Andersson, Fredrik Azelius, Linus Nordgren, Jonathan Nilsson

...

Pixbo Wallenstam kopplade greppet mot Helsingborg men gästerna vände på steken och kunde till slut vinna med uddamålet.

Pixbo Wallenstam tog en tidig ledning i Wallenstamhallen innan gästerna kvitterade. Rävarna tog dock kommandot igen när Martin Östholm gjorde 2-1 och William Lindh 3-1. Sista ordet innan paus fick dock Helsingborg genom ett reduceringsmål fram till 2-3.

Östholm gjorde sedan sitt andra mål för dagen i början på mittperioden fram till 4-2. Helsingborg fick chansen att reducera på straff men burväktare Hedlund räddade. Istället kunde Anton Eriksson trycka in femman minuterna senare. Helsingborg fick sedan till en reducering innan Andreas Stefansson stänkte in 6-3. Gästerna fick även i denna period sista ordet genom dubbla reduceringsmål fram till 5-6. Perioden slutade 3-3.

Helsingborg kvitterade i början på tredje perioden och fick också in ett ledningsmål fram till 7-6 med dryga tre minuter kvar att spela. Ett mål som visade sig bli matchavgörande.

– Vi faller in mer och mer i deras spel. Det passar dem att få kontra då vi har många spelare långt upp i banan. Vi känns lite mer tekniska och när det blir mycket kämpa och slita kan det går hur som, säger Filip Wramdemark.

Martin Östholm blev poängbäst med två mål och en assist hos rävarna medan just Wramdemark utsågs till matchens lirare i hemmalaget. Han är nu inne på sin andra SSL-säsong.

– Jag tar små kliv hela tiden, det gäller att ta chansen när man får den. Jag tycker att jag har gjort det helt okej, säger Filip Wramdemark.