Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Torsdag
18 Apr 1 match
Söndag
22 Sep 1 match
Tisdag
24 Sep 1 match
Fredag
27 Sep 1 match
Söndag
29 Sep 1 match
Onsdag
02 Okt 1 match
Fredag
04 Okt 1 match
Söndag
06 Okt 2 matcher
Torsdag
10 Okt 1 match
Lördag
12 Okt 1 match
Söndag
13 Okt 1 match
Söndag
20 Okt 1 match
Tisdag
22 Okt 1 match
Lördag
26 Okt 1 match

Andra raka fair play-priset för Per Tjusberg

26 april 2019 13:30
SSL DAM

Under påskhelgen presenterades vinnarna av Svensk Innebandys och Pantameras Fair Play-utmärkelse 2018/19. I kategorin ”Årets ledare dam” heter vinnaren, precis som förra året, Per Tjusberg. Pixbo.se växlade några ord med Per. Hallå där Per, du vinner priset för andra året i rad, vad är hemligheten?

– Bra fråga! Jag försöker ha en grundläggande respekt för idrottens alla deltagare. Jag tror att jag är ganska bra på att förstå och värdera helheten kring alla personer som bidrar till att vi spelare och ledare kan hålla på med innebandy på elitnivå. Det gäller domare, funktionärer, publik, och så vidare.


Vad betyder priset för dig?

– Det är självklart en stor ära att få ett sådant pris. Det är en hedersutmärkelse som alla vi pristagare ska vara stolta över att få.

Ifjol blev du pristagare tillsammans med Ida Sundberg (årets ledare dam respektive årets spelare dam) och nu vinner du igen. Vad gör att Pixbo Wallenstams damer är så bra på fair play?

– Jag tycker att vi strävar efter att ha en öppen och ödmjuk kultur där vi respekterar varandras styrkor och svagheter, både inom och utanför gruppen.

Skiljer sig din tränarstil jämfört med övriga SSL-damtränare?

– Det är svårt att säga, jag tycker att tränarna i SSL dam sköter sig i regel utmärkt mot domarna. Det roliga med att vara ledare tycker jag är att försöka sätta sig in i andra människors perspektiv och därför känns det väldigt onaturligt att bete sig dåligt mot domarna. De har en extremt svår uppgift och de gör garanterat sitt allra bästa för att leda matcherna. Sedan betyder det inte att domarna är felfria eller att vi inte behöver utveckla deras bedömningar och regeltolkningar. Men det gör vi förmodligen bra mycket lättare med dialog och feedback, inte skäll och gnäll.

Grattis säger vi till Per och övriga pristagare!

Läs mer om årets fair play vinnare här >