IKSU
IKSU

Ny tight match när damerna föll på hemmaplan mot Iksu i sudden death

8 april 2018 20:15

Under söndagen spelades SM-semifinal två mellan Pixbo Wallenstam och Iksu. Precis som i den första matchen blev det en spännande historia som inte kunde avgöras under ordinarie matchtid. Denna gång kräves sudden death och det var återigen Umeålaget som var strået vassare och kunde vinna.

Pixbo Wallenstam - Iksu 4-5 (1-1,1-1,2-2,0-1)

Mål Pixbo Wallenstam: Isabell Krantz, Eliska Krupnova, Emmelie Södergren, Stephanie Boberg. Mål Iksu: Amanda Delgado Johansson 2, Emelie Wibron 2, Sofia Joelsson.

Efter förlusten senast var det ett revanschsuget Pixbo Wallenstam som tog emot Iksu hemma i Wallenstamhallen i SM-semifinal två. Matchen växlade precis som i Umeå senast och kunde inte heller nu avgöras under ordinarie matchtid. Även idag var det Iksu som kunde gå vinnande ur striden.

Iksu tog ledningen efter två minuters spel. Kvitteringen kom i power play i slutminuten av den första perioden genom Isabell Krantz.

Pixbo Wallenstam fick sedan en smakstart på mittperioden då Eliška Krupnová satte 2-1. Kvitteringen kom sex minuter senare. 2-2 var också resultatet i paus, noterbart är att Pixbo Wallenstam klarade ett box play i fem minuter i mitten av perioden.

– Just att klara femman ger oss jättemycket energi och vi trycker ner Iksu rätt bra då, tyvärr saknar vi det lilla sista som krävs för att utnyttja det fullt ut, säger lagkapten Ida Sundberg.

Iksu tog ledningen en minut in i den tredje innan Emmelie Södergren kvitterade sju minuter senare. Med fyra minuter kvar av ordinarie matchtid gjorde Stephanie Boberg 4-3 men Iksu kvitterar omgående. 4-4 var också resultatet efter full tid.

Precis som i SM-semifinal ett såg sudden death ut att bli mållös, men med en och en halv minut kvar avgjorde Iksu mål och tog därmed ledningen med 2-0 i matchserien.

– Marginaler igen, surt såklart. Vi hade lika gärna kunnat ha 2-0 i matcher. Iksu har tur med några studsar samtidigt som vi krigar och visar att vi är ett väldigt bra lag. Än är det inte avgjort, säger Ida Sundberg, matchens lirare i hemmalaget.

Stephanie Boberg blev poängbäst hos rävarna denna match med 1+1.

Resterande matcher i semifinalserien:

Semifinal 3: 2018-04-11 18:30, IKSU - Pixbo Wallenstam IBK, IKSU Sport.

Ev semifinal 4: 2018-04-14 16:10, Pixbo Wallenstam IBK – IKSU, Wallenstamhallen.

Ev semifinal 5: 2018-04-16 18:30, IKSU - Pixbo Wallenstam IBK, IKSU Sport.