Lördag
30 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Måndag
08 Apr 1 match
Onsdag
10 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 2 matcher
Söndag
14 Apr 1 match
Måndag
15 Apr 1 match
Onsdag
17 Apr 2 matcher
Fredag
19 Apr 1 match
Lördag
20 Apr 1 match
Måndag
22 Apr 1 match
Lördag
27 Apr 2 matcher
Hemma
Jönköping
JIK
Borta
Pixbo
PIX

Damerna tog årets första seger

3 januari 2021 18:00
SSL DAM

Pixbo Wallenstams damer åkte under söndagen till Jönköping för årets första match. Det blev en skön start på det nya året med en fyramålsseger då Pixbo vann stabilt med en 7-3-seger borta mot Jönköping. Gästerna hade 3-0 efter första perioden och 6-0 en bit in i andra. Jönköping fick hål på nollan först i slutet av den andra perioden, och kom aldrig närmare än en 3-7-reducering med fem minuter kvar av den tredje perioden.


SSL DAM

Jönköpings IK - Pixbo Wallenstam IBK 3-7 (0-3, 1-3, 2-1)

Mål Jönköping: Elin Rejgård, Emma Thorsson, Ellen Svensson

Mål Pixbo Wallenstam: Cajsa Elm 2, Denisa Ratajova 2, Rikke Ingebrigtsli Hansen 2, Amanda Berggren

...

Pixbo Wallenstam levererade med en blixtrande start borta mot Jönköping under söndagen och hade 6-0 en bit in i den andra perioden. Det mynnade ut i en slutlig 7-3-vinst.

Denisa Ratajová gav gästerna ledningen i mitten av den första perioden och Rikke Ingebrigtsli Hansen utökade fem minuter senare. I periodens sista minut kom också 0-3 genom Cajsa Elm.

Elm satte även sitt andra mål för dagen i början på mittperioden i power play och strax efter gjorde Ingebrigtsli Hansen detsamma, nu fram till 0-5. Nästa målskytt för rävarna blev Amanda Berggren innan Jönköping reducerade till 1-6 inför pausvila nummer två.

I sista perioden var det Denisa Ratajovás tur att göra sitt andra mål för för dagen innan Jönköping reducerade två gånger om och fastställde slutresultatet till 3-7.

"En stabil seger och det känns väldigt kul att vara igång efter jul och nyårsuppehåll. Jönköping vann senast mot Täby så vi visste att vi skulle möta ett lag med bra självförtroende. Vi avgör matchen efter cirka 30 minuter när det står 6-0. Tyvärr kanske vi släpper något mål för mycket men riktigt skönt med tre poäng", säger Denisa Ratajová.

Noterbart från matchen:

Louise Hedqvist, född 2001, som kom till PW akademi från Lindome inför säsongen, var med i SSL för första gången.

Cornelia Skålberg, född 2002, också från akademin, var även hon med i SSL för fösta gången.

Nästa match för Pixbo Wallenstams damer spelas mot Warberg borta fredagen den 15 januari klockan 19:00 i Sparbanken Wictory Center.