Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Akademins erfarne herrtränare i division 3, Johan Andersson, förlänger

7 juli 2017 23:40
PW AKADEMI

Pixbo.se har glädjen att rapportera att Pixbo Wallenstam Akademis erfarne tränare, Johan Andersson, fortsätter som lagets huvudtränare i division 3 under säsongen 2017/2018.

Johan kommer också att vara engagerad i Pixbo Wallenstams JAS-lag där han assisterar huvudtränare Rikard Jonsson.


Hallå där Johan! Först och främst, väldigt kul att du fortsätter att vara med och utveckla våra spelare i Akademin. Vad är roligast med att vara Akademitränare?

– Tack! Det ska bli roligt att köra ett år till. Normalt brukar jag veta vilken kapacitet laget har men förra året hade jag ingen aning. Från dam till herr, helt nytt lag samt en serie som var väldigt okänd för mig. Så det ska bli roligt att se vad vi nu kan prestera även om vi tappar några som tagit steget till division 1 eller någon annan förening. Det är roligt för nu vet vi vad som gäller i division 3 och vad vi behöver bli ännu bättre på.

Trots ett mycket ungt lag gjorde ni förra säsongen en klart godkänd insats i division 3 med en fin mittenplacering som följd. Är det något du vill ändra på inför den kommande säsongen?

– Jag tycker inte att vi riktigt kom upp till rätta nivå förra året. Det visade sig tydligt när vi förlorade var tredje match med uddamålet. Vi har även i år ett mycket ungt lag, men vi ska absolut komma bland topp fyra anser jag.

Hur vill du anfalla, fysiskt, rakt på och mycket kontringar, eller disciplinerad uppställning med kontrollerat bollrullande tills läge uppstår?

– Stundtals i matcherna spelade vi ett fantasirikt anfallsspel. Men sen dog det ut och vi kom tillbakaa till ruta ett. Nästa säsong måste vi ha energi hela matchen med och utan boll och våga gå mer rakt på. Samtidigt måste vi också klara av att spela smartare och klokare i rätt lägen.

Pixbo.se tackar för intervjun och önskar lycka till inför kommande säsong.

Läs mer om Pixbo Wallenstams Akademi (PW Akademi) här.