21 Apr 1 match

Guld i Prag - femte segern i Czech Open för Pixbo Wallenstams damer

13 augusti 2017 17:20
Czech Open Prag

I veckan avgjordes Czech Open 2017 i Prag, Tjeckien. Precis som de senaste åren blev det en stor framgång för Pixbo Wallenstams damer som försvarade sin turneringsseger från ifjol och tog det femte guldet totalt i Czech Open.

Uppladdningen inför SSL började på allvar i veckan för Pixbo Wallenstams damer i och med resan till Prag och Czech Open.

Precis som tidigare under 2010-talet blev turneringen i Prag en stor framgång för Pixbo Wallenstams damer.

Här är vägen fram till guldet 2017.

GRUPPSPEL

Pixbo Wallenstam - Unihockey Berner Oberland (SUI) 3-1

Skön turneringsstart där Frida Ahlstrand och Linda Andersson visade vägen med 1+1 poäng vardera.

Pixbo Wallenstam - Tunet (NOR) 3-0

Andra raka segern och en skön avslutning på dag ett.

Pixbo Wallenstam - Ivanti Tigers (CZE) 8-1

Stephanie Boberg poängbäst, 2+1. Efter tre raka matcher vann man gruppen.

MELLANROND (1/8-grupp)

Pixbo Wallenstam - Malmö FBC 5-2

3-0 i första perioden grundlade segern. Cecilia Habib Westh poängbäst nu med 2+1.

Pixbo Wallenstam - PSS (FIN) 4-2

Bra start på första perioden då alla fyra målen kom för Pixbos del. Ida Sundberg assisterade till tre av dessa och blev poängbäst. Resultatet gjorde att man Pixbo vann mellanronden.

SLUTSPEL

Kvartsfinal

Pixbo Wallenstam - FbŠ Bohemians (CZE) 4-1

2-0 i första perioden bäddade för denna vinst där Josefin Wålinder gjorde 1+1 poäng.

Semifinal

Pixbo Wallenstam - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava (CZE) 5-2

Tjeckiskorna gjorde ett snabbt första mål men fyra rävmål vände på matchen. Alicia Fylke poängbäst med 2+1.

Final

Pixbo Wallenstam - Malmö FBC 8-1

Efter en ledning med 1-0 efter en period var det proppen ur i andra som man vann med 6-0. Alicia Fylke poängbäst med 2+2. Efter finalen utsågs lagkapten Ida Sundberg till turneringens bästa spelare och Sara Hjorting till turneringens bästa målvakt.

Alicia Fylke vann den interna poängligan med 6 mål + 5 assist.

Pixbo.se säger grattis till segern, en skön start på säsongen för Pixbo Wallenstams damer.