Fredag
15 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Måndag
18 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Lördag
30 Mar 1 match
Måndag
01 Apr 1 match
Torsdag
04 Apr 1 match
Fredag
12 Apr 1 match
Söndag
14 Apr 1 match
Idag 1 match

Martin Östholm och Gustav Fritzell med till landslagets VM-genrep i Uppsala och EFT

8 oktober 2018 22:30
LANDSLAG

Herrlandslaget VM-genrepar på hemmaplan när Euro Floorball Tour (EFT) kommer till Uppsala den 19-21 oktober. Nu har förbundskapten Mikael Hill tagit ut truppen på 22 spelare.

  • Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp, säger han.

Sverige möter ärkerivalerna Finland, Schweiz och Tjeckien i den prestigefyllda fyrnationsturneringen i IFU Arena 19-21 oktober. Det blir också genrepet till VM, som spelas 1-9 december i Prag.

22 spelare har tagits ut, men bara 20 kommer med till VM.

– Vi har jobbat med den här stommen under de samlingar vi har haft i år, så det är klart att det är nära en VM-trupp. Men det finns en möjlighet för de spelare som gör en bra höst, som inte är med på EFT. Det är inte en spikad trupp, säger Mikael Hill.

Lagen har spelat fem-sex matcher i Svenska Superligan hittills, där flera av de uttagna spelarna till EFT har imponerat. Men Hill är medveten om att förutsättningarna är olika för lagen och spelarna.

– Några är toppade från start, andra har tränat hårt och ser lite mer långsiktigt på säsongen. Det har varit blandade insatser från de uttagna spelarna, det går inte att förvänta sig att vi har 22 spelare i toppslag så här tidigt på säsongen. Men samtliga som är med ska vara toppade till VM, säger Hill.

Källa: Innebandy.se