Mullsjö
MUL

Jämnt när Pixbo Wallenstams herrar föll i kvartsfinalserien mot Mullsjö

25 mars 2018 20:02

Pixbo Wallenstams herrar bjöd upp till kamp i den femte kvartsfinalen hemma i Lisebergshallen mot Mullsjö. Tyvärr räckte det inte hela vägen, gästerna kunde vinna både matchen och kvartsfinalserien och tog därmed steget vidare till SM-semifinal.

Under söndagen spelade Pixbo Wallenstams herrar den femte matchen i kvartsfinalserien mot Mullsjö. Till skillnad från match två, tre och fyra blev det en tight och svängig drabbning som skulle komma att avgöras på straffar.

Hemmalaget fick den bästa starten på matchen då Linus Henriksson nätade efter två och en halv minut. Lyckan blev dock kortvarig då Mullsjö kvitterade i anfallet efter. Gästernas ledningsmål kom i powerplay tio minuter senare. Strax före paus kom även 1-3.

– Vi sa till oss själva att vi inte hade något att förlora idag, säger Martin Ojaniemi.

Linus Henriksson reducerade omgående i mittperioden och gjorde därmed sitt och lagets andra mål för matchen. Kvitteringen kommer i power play efter sex minuter, målskytt nu Jens Milesson.

Precis som i första perioden replikerade Mullsjö omgående. Gästernas ledning utökades i power play med tolv minuter spelade av perioden innan Charlie Sköld reducerade minuten senare och i power play strax före paus kom även kvitteringen av Martin Östholm.

I power play fem minuter in i tredje kom ledningsmålet för Pixbo Wallenstam genom Max Wahlgren. Gästernas kvittering kom med halva perioden spelad innan Max Wahlgen satte nästa ledningsmål för hemmalaget. En ny kvittering kom för Mullsjö, nu med fem minuter kvar av ordinarie speltid. 7-7 var också resultatet efter full tid.

– Vi kände när vi ledde där att kanske kanske var det vår dag idag, säger Martin Östholm.

Förlängningen blev också mållös, även om Mullsjö missade både en straff och efterföljande power play.

Matchen kom att avgöras på just straffar. Och symboliskt nog för hela matchserien var det gästerna som var starkare där och kunde vinna den med 3-1. Pixbo Wallenstams säsong är därmed tyvärr över.

– Vi gjorde vad vi kunde idag och det var marginaler som avgör. Totalt sett vinner Mullsjö matchserien för de har lite mer fart och gör lite färre misstag än oss. Våra misstag straffar sig vilket Mullsjös kanske inte gjorde på samma sätt, säger Martin Ojaniemi som blev matchens lirare hos rävarna i säsongens sista match.

Pixbo Wallenstams herrar tackar för allt stöd under säsongen!