Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Torsdag
22 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Lördag
24 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
26 Mar 1 match
Torsdag
29 Mar 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Söndag
08 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Pixbo Wallenstam Akademi presenterar ännu ett nyförvärv - Harry Olofsson

13 augusti 2017 17:05
PW Akademi

Pixbo Wallenstam Akademi presenterar ett av sina senaste nyförvärv inför säsongen 2017/2018. Varmt välkommen säger vi till Harry Olofsson.

Harry har de senaste säsongerna spelat i IBF Backadalen men väljer nu Pixbo Wallenstam inför kommande säsong.


Hallå där Harry! Du har spelat de senaste säsongerna i IBF Backadalen. Vad fick dig att byta klubb och varför föll valet på Pixbo Wallenstam?

– Jag har spelat i Backadalen hela min karriär. I juniorlag, JAS-lag och nu senaste säsongen i division 1-laget som nu tyvärr åkte ner och då kände jag efter en tung säsong i både div 1 och JAS-laget att det var dags att testa något nytt. Då kändes Pixbo som ett bra val eftersom jag går i skolan i Mölnlycke och det är en elitsatsande klubb och jag vill satsa på innebandyn.

Vad är dina styrkor som innebandyspelare och vad tror du att du kan bidra med till laget?

– Mina styrkor är att jag är en fysisk spelare som jag tror många ser som en slitvarg, men jag kan också leverera passningar och avsluta själv. Till laget hoppas jag kunna bidra till både mål och assister men också ett ökat fysiskt spel och fart.

Vad har du för personlig målsättning med den kommande säsongen?

– Min personliga målsättning med denna säsong är att visa mig i klubben och slåss för en plats i både div 1 och JAS och tillföra så mycket som möjligt som ny i klubben.

Vad ser du mest fram emot med laget och vilka förväntningar har du inför säsongen 2017/2018?

– Jag förväntar mig att vi ska kunna ha en hög nivå i alla serier och speciellt då i JAS-serien där jag hoppas att vi ska kunna gå långt och sikta mot ett guld.

Redaktionen passade även på att fråga övergripande sportchefen för Pixbo Wallenstam Akademi, Bengt Insgård, samt JAS-tränaren Rikard Jonsson vad de tror att Harry kommer att bidra med i Pixbo Wallenstam Akademi under kommande säsong.

Bengt: I Harry får vi en spelare som är en perfekt mappning på vad vår Akademi vill. En spelare som har grunderna för att bli en elitspelare samt en vilja som kan ta honom dit. Vi hoppas att Harry fortsätter utvecklas med oss och att han kommer att bidra med sin fart som också kommer att hjälpa hela Akademin att utveckla Harrys medspelare.

Rikard: Jag är väldigt glad att Harry valt att fortsätta i Pixbo Wallenstam med sin innebandy. Han har rätt inställning och är mycket seriös till sporten och i sin egen utveckling. En kraft och kapacitet att räkna med som vi kommer att få stor nytta av. Det ska bli kul att få vara med och jobba med Harry och kunna bidra i hans fortsatta utveckling för att nå sitt och Pixbos mål.

Pixbo.se önskar Harry lycka till i Pixbo Wallenstam.